Groep 1/2A

juf Vivianne en juf Marjan Ba.

Maandag 22 januari 2018

Allereerst willen we de nieuwe kinderen welkom heten. Luuk, Fenna en Noora zijn er al voor het ‘eggie’ en Eva, Liv en Loïs komen er ook al bijna bij, zij zijn nu nog aan het wennen. Op dinsdag komen er nog meer kinderen bij ons kijken, zij komen later dit schooljaar nog bij ons in de klas.

Afgelopen woensdag was er een voorstelling. In het speellokaal gingen we kijken naar: “Daantje in de dierentuin”. Er waren ook echte spotlights! Het was een erg leuke voorstelling.

Ons thema is winter. Er hangen ijskristallen en sneeuwvlokken op onze ramen. We spelen met een echte sneeuwschuiver van Playmobil, superleuk! Ook mogen we tekeningen maken in scheerschuim. Heeft u de mooie resultaten al op Parro gezien? De groep 2 kinderen zijn ook een winterboekje aan het maken. We oefenen zo, hoe je in een boekje moet werken. Dit lukt al goed hoor!

We zingen ook een nieuw liedje: ‘Dag meneer de sneeuwman’. Je mag dan een heel groot wit shirt aan van de man van juf Vivianne. Dat shirt lijkt wel een jurk bij onsJ. Daarna krijg je van de assistent een bezem, een das en een hoed. Vraagt u maar eens of de kinderen het liedje voor u willen zingen?

De mama van Lars heeft weer nieuwe boeken voor ons gehaald, hartstikke bedankt! We hebben de kaften goed bekeken en weten nu al een beetje waar de boeken overgaan. Volgende week komt juf Marisca uit groep 5 bij ons voorlezen…en zo hebben we dus een leuk voorleesboek voor haar.

Maandag 11 december 2017

Sinterklaas is weer terug naar Spanje en wij genieten met elkaar nog even na van een heel leuk project en een fantastisch Sinterklaasfeest. Sinterklaas kwam bij ons in de kring en hij wist over elk kind iets aardigs te vertellen, hij was onder de indruk van de gezellige sfeer in de groep en vond het heel fijn dat wij elkaar zo goed kunnen helpen. De kinderen waren op hun beurt weer onder de indruk van de hoge leeftijd van Sint. De Pieten hebben lekker meegedanst met ons ingestudeerde dansje en liedje over Pakjespieten die goed kunnen klimmen, maar of ze ook kunnen dansen???

Nou we hebben met elkaar laten zien dat we dat heel goed kunnen.

Maandag starten we met de sfeervolle kerstperiode. Natuurlijk gaan we boom versieren maar ook praten over licht en donker ( kerst is tenslotte het feest van het licht), we gaan een mooie lampion maken voor op het kerstfeest. Elk kind mag daarvoor een plastic fles meenemen. We gaan rekenactiviteiten doen in een klein kaarsenwinkeltje en hebben daarvoor kaarsen nodig in alle soorten en maten (Wie neemt er kaarsen mee? Jullie krijgen ze allemaal weer terug). Daarnaast gaan we een natuurhoekje maken over groenblijvende takken ( den, spar, klimop, conifeer, mistle toe en hulst). Ook hiervoor vragen we jullie om hulp. (Wie heeft er takken met groene bladeren in de tuin??).

Maandag hangt er een intekenlijst op het raam voor het kerstfeest. De kinderen hebben van alles bedacht wat ze lekker zouden vinden op het feest. Wij vragen u om op de lijst iets in te vullen wat uw kind mee mag nemen op woensdag 20 december. Met elkaar maken we er dan een gezellig buffet van.

Op naar een fijne kersttijd!

Maandag 27 november 2017

Er is weer veel gebeurd de afgelopen weken. We hebben een verkeerswandeling gemaakt met ouders en de opa en oma van Luka. Alle groepjes kozen hun eigen wijk uit. Sommigen gingen door de Donken lopen. Daar waren veel verkeersborden te zien. Een groepje ging ook nog even tikkertje spelen in het parkje. Ook kwamen de kinderen steeds een fietser en twee auto’s tegen…de juffen waren ook op pad en namen deel aan het verkeer. Het groepje van Roos ging samen met haar papa de grote weg oversteken…en ik zag dat ze dat prima bij het zebrapad deden. Er hangt een bord verboden voor vrachtwagens aan het begin van Dalem. Wist u dat ? Sam wel want hij woont in Dalem.

Deze weken is de klas in Sinterklaassfeer. We kunnen in de huishoek onze schoen zetten en soms komen Sinterklaas en piet uit de Sinthoek op bezoek. We zijn ook mooie mijters aan het knutselen. De kinderen kunnen al netjes kleuren en goed knippen. En daarna mogen ze er diamanten op plakken. En weet u hoe die van Thijs er uit ziet? Met groene diamanten want dat is echt zijn lievelingskleur!

Ook boffen we want in de Sinthoek kunnen we cadeautjes inpakken, in het grote boek van Sint schrijven, slapen in het bed van Sint, een boekje lezen of iets lekkers koken! Er wordt daar dan ook heerlijk gespeeld.

Ook heeft u het Sintnieuws gekregen daar vindt u het nieuws tot 5 dec in. Volgende week maandag mogen de kinderen hun schoen zetten. Zorgt u voor een naam op de schoen ? Bedankt alvast.

Ook hingen de slingers de hele week in de klas: We hadden maar liefst 3 jarigen! Aiden, Ireen en Christos van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag !

Deze week waren de voortgangsgesprekken, we hopen u zo weer goed te hebben geïnformeerd hoe het met uw kind gaat.  Wij hebben de gesprekken als prettig ervaren J

Maandag 13 november 2017

Het thema “herfst” valt goed in de smaak. Bij de zandtafel maken we heksensoep. We doen dan eikels, dennenappels en kastanjes in een echte heksenketel…goed roeren…en dan kun je de juf in een kikker of in slaap toveren haha! Ook worden de eikels veel vuldig kapot gemaakt….juf hoor je, er zit iets in! Kijk een nootje! Die brengen we dan bij de eekhoorn op de herfsttafel.

In de poppenhoek hebben we het druk met de kaplaarzen en paraplu’s. Aiden heeft wel een hele coole meegenomen: Er staat hagelslag op! We hebben ook een paddenstoelengezelschapsspel, daar gooi je met de dobbelsteen een kleur. Dan mag je een paddenstoeltje optillen. Is het dezelfde kleur? Dan mag je hem op je “bordje” zetten.

Dan zat er maandag ook een gekleurde slang bij de juf op de stoel… Hè wat raar dacht ik (juf Vivianne), maar al snel bleek wat hij kwam doen… Hij ging me namelijk helpen: In de klas was een cadeau verstopt…het zat niet in de bloemenvaas… Nee juf riepen ze in koor, het is een GROOT cadeau ! En eindelijk zag ik een geel pakje onder een tafel… maar was het dat wel ? Het was een sintkadootje.. Van juf Marjan en de klas alvast een cadeautje met spullen voor het Sinterklaas thema! ( En daar is deze juf ook dol op J )

Wist u al dat Luuk bij ons in de groep aan het wennen is. Hij kwam ook even kijken tijdens het buiten spelen. En ook Fenna komt vrijdag op visite. Welkom Luuk en Fenna.

Komende week hebben we geen thema, we gaan wel een paar dingentjes rondom verkeer doen. Heeft u nog zin om te helpen bij de verkeerswandeling? Dat kan want we hebben nog twee plekjes vrij.

Maandag 23 oktober 2017

Wat hebben we hard gewerkt de laatste twee weken. 1/2A was omgetoverd tot een echte griezelklas(thema van de kinderboekenweek). De zelfgemaakte Gruffolo’s versierden de klas en sommige keken heel vriendelijk maar anderen heel gevaarlijk. We hebben heel veel griezelboeken gelezen, een liedje geleerd over bang zijn, een Engels boek gelezen over the colourmonster, griezelwoorden gestempeld, veel geknutseld, gespeeld en getekend. En dan kwam er ook nog een heks voorlezen en een Dolfje Weerwolfje op bezoek. Fijn dat de kinderen ook zoveel leuke spulletjes mee mocht nemen. Wat een leuk project was dit.

Nu gaan we genieten van een heerlijke herfstvakantie en genieten van lekker vrij zijn. Daarna starten we met het thema “herfst”. Natuurlijk mogen de kinderen dennenappels, eikeltjes, beukennootjes, mooie gekleurde blaadjes, kastanjes en mooie takken meenemen.(Misschien zijn er kinderen die in de vakantie naar het bos gaan). We zijn ook op zoek naar kinderlaarsjes, kinderregenjasjes en parapluutjes. Wie helpt ons er aan?

Wist u al dat Thijs bij ons in de groep aan het wennen is. Welkom Thijs.

Na de vakantie gaan we de verjaardagen van Savio en Isa vieren. Dus we starten alweer met twee gezellige feestjes.

Alle kinderen mogen na de vakantie een glazen potje met deksel en zonder etiket meenemen. We gaan namelijk appelmoes koken en hoe leuk is het dan als je ook wat mee naar huis kunt nemen. ( Zet u er alstublieft een naam op?)

Maandag 2 oktober 2017

Wat kunnen de kinderen toch heerlijk spelen! Bij de Kapla bouwen Lars,Kyan,Aiden en Qwin de mooiste gebouwen. Britt,Liv,Luka en Ireen spelen liever in de poppenhoek. Ze gaan dan ook graag bij de leeshoek een praatje maken. Deze week werd er ook gepuzzeld. Evy,Jennifer en Tara maakten puzzels met 16 of 25 stukjes, knap hoor!

Ook hebben we geoefend voor het dansje, best nog moeilijk hoor! Maak zeker weten dat het vrijdag een feestje wordt! We hebben van kleurplaten mooie slingers gemaakt! Wist u dat Djelana een eigen tegel heeft in de Walk of Fame.

We houden ook erg van gymmen. Er wordt flink geklauterd over de toestellen. De kinderen durven steeds een beetje meer. Isa klauterde helemaal over een liggende ladder tussen twee torens in. Enkele jongens vinden het ook heerlijk om een beetje te rennen en Spiderman te spelen.

Zingen doen we ook graag, hebben we even tijd over dan zingen we Drie maal drie is negen. Daarna hoor je :

·         Op een grote paddenstoel

·         Olifantje in het bos

·         Ik zag twee slangen de was op hangen

·         Ik zag twee bijen auto rijden                                                                     

Volgende week gaan we werken over het thema Griezelen……BRR Eng! Luka wist te vertellen dat er een nieuw liedje van Kinderen voor Kinderen is, dat gaan we zeker oefenen.

Maandag 18 september 2017

We zijn heerlijk aan het werk over kleuren en vormen. De kinderen mochten elke dag iets mee nemen in de kleur of met de vorm van de dag. Wat zagen de kinderen en de klas er kleurrijk uit! En wat is het een leuk thema. We hebben heel veel spelletjes gedaan rondom kleur en vorm, we hebben de basiskleuren en vormen geleerd maar ook moeilijke kleuren als lila en turquoise en vormen als de kubus en cilinder. Volgende week ronden we dit thema af.

Daarna gaan we een leuk dansje leren voor de opening van het IKC: dat wordt een gezellig feest op 29 september.

U heeft haar vast al ontmoet, maar op woensdag en donderdag loopt juf Linda stage bij ons in de klas. We wensen haar een hele fijne tijd. Maar dat gaat vast lukken want we hebben het nu al heel gezellig met elkaar.

Muthana is aan het wennen in onze groep en heeft al veel plezier met zijn nieuwe vriendjes. Welkom.

We hebben inmiddels 3 klassenmoeders, die ons dit jaar gaan helpen. De mama’s van Aiden, Savio en Christos. Heel fijn dat zij het willen doen.

Het gebeurt nogal eens dat een kind zijn/haar melkspullen niet kan vinden of dat we bakjes overhouden die van “niemand” zijn. Zou u alstublieft de naam van uw kind op de melkspullen willen zetten?

Nog even voor uw informatie: op dinsdag en donderdag gymmen we. Het is fijn als uw kind dan makkelijke kleding draagt.

Volgende week is Britt jarig en wordt ze 5 jaar. Feestje!!

 

Maandag 4 september 2017

Er zitten alweer twee weken op na de zomervakantie! Roos en Tara zijn nu ook bij ons in de groep. Ook Christos, Layla, Britt en Jennifer hebben hun draai bij ons in de klas gevonden. Qwin, Lars en Liv zijn nu 5, zij hebben hun verjaardag in de klas al gevierd… Wat ben ik benieuwd naar dat vuurwerk waar juf Marian over vertelde…

En ook ik ( juf Vivianne) leer steeds beter hoe het gaat bij de kleuters. Gelukkig bof ik heel erg met zoveel kinderen, die mij heel goed helpen! Ik heb het dan ook reuze naar mijn zin!

Het liedje van de dagen van de week, ken ik nu ook al een beetje. Sophie en Isa hebben het een paar keer voor gezongen. We zijn ook een nieuwe liedje over de bieb aan het leren, sommigen kennen het al een beetje. Vraagt u het maar eens thuis aan de kinderen.

Met het warme weer werden we lekker nat gesproeid door meneer Farid. Heerlijk  een beetje verkoeling J

Op onze informatieavond hebben we veel uitleg gegeven, mocht u toch nog iets willen vragen kan dat natuurlijk altijd. Op naar een gezellig schooljaar!

 

Januari 2018

23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

23 januari: Kennismakingsochtend kleuters (10.15-12.00 uur)

 

JAARKALENDER !