Groep 1/2B

juf Pauline en juf Mariska

Maandag 9 april 2018

Hallo allemaal,

Na een geweldig leuk muziekthema, hebben we even een thema-loze week gehad. Dit was fijn om eens lekker te kunnen spelen, een weekje geen taakjes te hebben en alles weer op te ruimen. Onze kinderen kunnen erg goed spelen en ook erg lang, dus daar doen we iedereen zeker een plezier mee. Vanaf volgende week gaan we volop aan de slag met het nieuwe thema “Kriebelbeestjes”. Nee, geen thema over hoofdluis, maar over insecten en de lente. Als u hier nog leuke boeken of spullen over heeft, neem ze maar mee naar de klas. Vrijdag zijn we naar bezoekboerderij “Het Achterhuis” in Leerdam geweest, om alvast een beetje in lente-sferen te komen…we mochten hier leuke spelletjes doen en veel dieren bekijken. Ouders bedankt voor de hulp! Over drie weken zijn de koningsspelen op school, op vrijdag 20 april. We hopen op mooi weer, want we willen buiten leuke spelletjes doen en op het springkussen springen. De leerlingen van groep 8 a gaan ons deze morgen begeleiden. Daarna is het alweer meivakantie….maar nu eerst kriebelen met de kriebelbeestjes!

22 februari 2018

Nieuwsstukje groep 1-2 B

Twee kleine muisjes, gingen samen uit

Ze wilden daarna verder, als bruidegom en bruid

En in een schattig kerkje, kusten ze elkaar

Nu krijgen ze wel 100 kindjes ieder jaar!

Dit liedje hebben we vaak gezongen de afgelopen dagen, vraagt u het maar eens na.

De afgelopen weken stond onze groep in het teken van de liefde…We knutselden mooie kaarten voor elkaar en maakten hartjesschilderijen. Ook mocht je met echte lippenstift een zoen zetten bij een tekening en een gedichtje….De lippenstift ging er niet bij iedereen goed af, dus als u thuis een rode mond aantrof…u weet nu waarom.  Wat doe je allemaal als je verliefd bent? Leuke dingen doen samen en natuurlijk trouwen!

Er waren de afgelopen tijd veel kinderen ziek. We merken dat het weer tijd is voor vakantie. Ondanks wat vermoeidheid en bleke gezichtjes, wordt er nog altijd heel gezellig gespeeld in onze groep. Heel fijn dat alle kinderen goed kunnen samenwerken! We zijn een fijne groep met elkaar.

We gaan nu genieten van onze vakantie en daarna verder met het volgende thema “Muziek en Dans”. Hierover binnenkort meer info via de mail.

Juf Mariska en juf Pauline.

 

8 februari 2018

Hallo allemaal,

Vorige week hebben wij het thema “winter” afgesloten. We hebben veel aandacht besteed aan de begrippen warm/koud en noordpool/zuidpool. Fijn dat zoveel kinderen knuffeldieren voor het onderzoeksteam hadden meegenomen. Ook de letterflat stond lekker vol! Leuk dat er actief gezocht wordt naar spullen die met een bepaalde letter beginnen.
Volgende week starten we met het thema “lief zijn” en ook dan mogen er natuurlijk weer spullen meegenomen worden. De letter die de aankomende weken centraal staat, is de letter “V”. De kinderen van 1/2b zijn al heel lief naar elkaar, maar in deze periode gaan we daar nog meer aandacht aan schenken. Waarom vind je iemand lief? Hoe laat je zien dat je iemand lief vindt? Hoe zeg je tegen iemand dat je hem/haar lief vindt? De klas zal een roze en rode oase worden, want natuurlijk gaan we ook lekker knutselen.

Wist u dat:

·         er heel wat baby’s geboren zijn bij ons in de klas? Een tijdje terug al weer is Noud grote broer geworden van Jesse, Mads is grote broer geworden van Nore en sinds vorige week is ook Nikki dolgelukkig met de geboorte van haar broertje Mats.

·         “baby’s” ook onderwerp van de dag zijn? Zo hebben we van de week nog gekeken naar een filmpje hoe baby’s groeien in de buik.

·         Vivian nog niet zo lang bij ons in de klas zit, maar al heel veel plezier heeft met de andere kinderen? Fijn!

·         wij er een meester bij hebben in de groep? Op maandag, dinsdag en woensdag staat stagemeester Mark ook in de klas.

·         wij vorige week les hebben gekregen over afval scheiden? We hebben nu een extra prullenbak in de klas om ook plastic afval te scheiden.

Groetjes Juf Pauline, Juf Mariska en de kinderen van 1/2B

14 december 2017

Nieuwsstukje website groep 1/2B

Het sinterklaasfeest in de klas was ontzettend gezellig. De Sint heeft bijna met alle kinderen die dat durfden een praatje gemaakt en de cadeautjes werden heel enthousiast ontvangen door iedereen! De goedheiligman is inmiddels weer vertrokken naar Spanje en we zitten alweer volop in het kerstthema. We gaan mooie lampionnen knutselen voor de optocht en elke dag beginnen we met een donkere klas vol met gezellige lichtjes. De kerstboom is mooi versierd door iedereen en we hebben zin in het gezellige kerstdiner. We merken dat iedereen wel toe is aan vakantie, er zijn veel zieke kinderen in de groep deze laatste weken van het jaar. Gelukkig kunnen we bijna gaan uitrusten en lekker 2 weekjes genieten van het thuis zijn. Iedereen alvast een hele fijne kerstvakantie gewenst en tot volgend jaar!

30 november 2017

Zachtjes gaan de paardenvoetjes
trippel trappel trippel trap…….

We zitten volop in de gezellige, knusse maar ook spannende Sinterklaastijd.
Wat zijn de kinderen toch enthousiast. Alles wat we doen en maken gaat met heel veel plezier. Spelen in de Sinterklaashoek, de intocht naspelen met boten en blokjes, verven met een pietenveer, knutselen van de stoomboot, rijmen en nog veel meer. Deze week hebben we ook een spelletjescircuit gespeeld, met behulp van een aantal moeders. Heel fijn dat u geholpen heeft.

Natuurlijk is het ook wel te merken dat deze tijd de kinderen wat moe maakt en daardoor is het soms  zo fijn om lekker met elkaar liedjes te zingen, boekjes te lezen of een filmpje te kijken.
Tijdens dit thema wordt er hard gewerkt aan de woordenschat, denk hierbij aan staf, mijter, tabberd of schimmel. En ook hebben we geleerd dat iedere schimmel als een donker paard geboren wordt. Bijzonder he! 

Volgende week dinsdag 5 december komen Sinterklaas en zijn Pieten een bezoekje brengen aan school. De informatie over deze Sinterklaasviering heeft u al eerder mogen ontvangen. De kinderen van onze groep hebben op deze ochtend een zelfgemaakte Pietenmuts op. Dit wordt vast weer een leuk feest!

Sinds vorige week hebben wij er een nieuw vriendje bij in de klas. Hugo is 4 jaar geworden en komt nu iedere dag naar school. Fijn dat je er bij bent Hugo!

Na het Sinterklaasfeest op dinsdag, gaan we de rest van de week rustiger aan doen met het thema. We gaan het dan afronden en opruimen. De week erna worden de kerstlampjes alweer opgehangen!
Wilt u voor het aankomende kerstthema allemaal een glazen potje meenemen? Alvast bedankt!


Juf Pauline, Juf Mariska en alle kinderen van groep 1/2B
 

6 november 2017

Hallo allemaal,

Boven mijn bed, boven mijn bed
Hangt de wakiwaki spin
met haren op zijn poten,
haren op zijn buik,
haren op zijn rug
en haren op zijn kin.

Een van de herfstliedjes die we zingen tijdens dit thema. U heeft het misschien al voorbij horen komen?
Of misschien het dansje gezien van de tuinkabouter.
Ook zijn we druk aan het tellen met kastanjes, sorteren met blaadjes en vergelijken van eikeltjes.
Kortom volop bezig met het thema herfst.
De meeste kinderen hebben al een glazen potje meegenomen naar school, maar nog niet iedereen. Denkt u eraan om een potje of bakje mee te geven? We willen volgende week appelmoes gaan maken in de klas en dan kunt uw kind een potje mee naar huis nemen. Lekker voor bij het avond eten! We zijn nog op zoek naar enkele hulpouders die komen assisteren bij het maken van de appelmoes.
Ook voor de verkeerswandeling op 14 november worden hulpouders gevraagd. Laat u het ons weten als u mee wilt wandelen?
We hebben weer wat nieuwe kinderen erbij in de klas. Lola en Mauro zijn in groep 2 erbij gekomen. En Thijs zit nu ook bij ons in groep 1. Gezellig hoor!
We hebben deze week geleerd dat een grapje niet altijd leuk is voor een ander. Af en toe een grapje maakt het gezellig in de klas, maar als iemand het niet (meer) leuk vindt dan moeten we stoppen. En als we het niet (meer) leuk vinden, zeggen we “stop houd op, ik vind het niet meer leuk”
Wat wisten de kinderen hier al veel over zeg. We kwamen tot de conclusie dat de meeste grapjes ons heel vrolijk en giechelig maken.
We hebben deze week de eerste inloopochtenden gehad. Het is voor iedereen een beetje wennen, maar we vinden het erg leuk om de ochtend op dinsdag en vrijdag anders te beginnen dan in de kring.

Groetjes,
groep 1/2B

9 oktober 2017

Hallo allemaal!

Wat was het vrijdag een gezellige dag op school, tijdens de opening van ons IKC Merweplein. De kinderen hebben een leuke voorstelling bezocht samen met de peuters en er was lekkers en limonade, een echt feest dus! Om 11.00 uur mochten we allemaal in onze nieuwe school t-shirts buiten staan om onze ingestudeerde dans te laten zien.

Deze week gaan we lekker griezelen in de klas…ons nieuwe thema is namelijk “Griezelen”en sluit daarbij aan op de kinderboekenweek. Misschien een leuk idee om tijdens deze week eens met uw kind te gaan neuzen in de boekenwinkel voor een mooi nieuw boek of een bezoekje te brengen aan de bieb? In de klas bekijken de kinderen steeds alle nieuwe prentenboeken, die wij lenen, heel erg graag. Zo doen we ook bij de kleuters al aan leesbevordering en vooral aan plezier in (voor)lezen!

We kunnen lekker lezen in onze griezelige leeshoek en de juffen lezen ook voor uit gruwelijk enge boeken….op  woensdag was er zelfs een heks in onze klas, vraagt u het maar eens na bij uw kind! Denkt u nog aan griezelige spullen voor de kijktafel en spullen met de letter M, voor in de letterflat? Mads en Senna de Vos hadden al wat goede spullen meegenomen, zoals maïs en een mandje en Nikki zei dat haar moeder wel in de flat kon, want zij heet: “mama”! ;-)

Onze klas begint weer voller te worden, Mylan is inmiddels ook 4 geworden en nu echt gestart, welkom! Thijs is nu aan het wennen en komt na de herfstvakantie bij ons in de groep.

En nu…op naar de herfstvakantie!

Juf Mariska en juf Pauline 

 

25 september 2017

Zo, het eerste thema zit er al weer op. Het is jullie vast niet ontgaan dat wij de afgelopen weken rondom het thema kleur en vorm hebben gewerkt. De eerste week legden we de nadruk op de kleuren. Wat leuk dat een heleboel kinderen in de kleur van de dag naar school kwamen of iets in die kleur mee naar school namen. In de tweede week stonden de vormen centraal. Zo hebben we ontdekt dat de vormen overal om ons heen verstopt zitten. Het is best lastig onthouden dat een rondje met een mooi woord, een cirkel heet. 

De afgelopen week hebben we aandacht besteed aan het boek “Het kleurenmonster”. Een prachtig boek over een monstertje dat in de war is met zijn gevoelens en daardoor ook alle kleuren door elkaar zitten. Hij leert de kleuren (zijn emoties) te scheiden, in de juiste potjes te plaatsen en zich daardoor beter gaat voelen. Dit boek sloot ook perfect aan bij het sociaal-emotionele stukje, waar we met “Krachtig van Start” zoveel aandacht aan geven. We hebben onderzocht hoe we kunnen laten zien aan anderen dat we blij, boos, bang of verbaasd zijn. De wenkbrauwen blijken daarbij toch wel belangrijk te zijn hoor! 
 
Volgende week hebben we even een tussenweekje en dan starten we met thema van de Kinderboekenweek, dan gaat het over griezelen.  
Tot slot hebben we een nieuw vriendje in de klas. Dat is Mauro. Welkom!

11 september 2017

Hallo allemaal,

We zijn al weer drie weken onderweg in het nieuwe schooljaar. Onze klas is erg gezellig en er wordt hard gewerkt! Ook de nieuwe kindjes die na de vakantie zijn gestart beginnen langzaam hun plekje te vinden. Yara, Keet, Indy, Raf en Sven, welkom in onze leuke groep! Ook Djevon, Safouan en Djevon horen er al helemaal bij, zij komen uit 1-2 D.  Fijn dat iedereen snel vriendjes maakt met elkaar.

De eerste weken stonden vooral in het teken van elkaar beter leren kennen en weer wennen aan de regels in de klas en het naar school gaan. Vanaf vorige week zijn we gestart met ons thema over kleur en vorm. We zingen leuke liedjes over de kleuren en elke dag komen de meeste kinderen in de kleur van de dag naar school. Ook knutselen we mooie kunstwerken in de verschillende kleuren en zo komt onze klas er steeds gezelliger uit te zien!

Tijdens de informatieavond hebben wij veel uitgelegd over het reilen en zeilen in de kleutergroep. Ook deden wij een oproep voor klassenouders. De moeder van Djevon heeft zich al aangemeld, maar we zoeken eigenlijk nog een ouder die deze taak op zich wil nemen. Ook zoeken we nog twee (of meer) luizenouders, die na elke vakantie onze kinderen willen controleren op hoofdluis. Graag even doorgeven aan ons, wanneer u interesse heeft dit te doen.

 

april/mei 2018

17 en 18 april: centrale eindtoets

20 april: Koningsspelen

21 april t.m 6 mei: meivakantie

 

10 en 11 mei: Hemelvaart

14 en 16 mei: schoolfotograaf

16 mei: praktisch verkeersexamen (groepen 7 en 8)

21 mei: Pinksteren

 

JAARKALENDER !