Groep 1/2B

juf Pauline en juf Mariska

 

6 november 2017

Hallo allemaal,

Boven mijn bed, boven mijn bed
Hangt de wakiwaki spin
met haren op zijn poten,
haren op zijn buik,
haren op zijn rug
en haren op zijn kin.

Een van de herfstliedjes die we zingen tijdens dit thema. U heeft het misschien al voorbij horen komen?
Of misschien het dansje gezien van de tuinkabouter.
Ook zijn we druk aan het tellen met kastanjes, sorteren met blaadjes en vergelijken van eikeltjes.
Kortom volop bezig met het thema herfst.
De meeste kinderen hebben al een glazen potje meegenomen naar school, maar nog niet iedereen. Denkt u eraan om een potje of bakje mee te geven? We willen volgende week appelmoes gaan maken in de klas en dan kunt uw kind een potje mee naar huis nemen. Lekker voor bij het avond eten! We zijn nog op zoek naar enkele hulpouders die komen assisteren bij het maken van de appelmoes.
Ook voor de verkeerswandeling op 14 november worden hulpouders gevraagd. Laat u het ons weten als u mee wilt wandelen?
We hebben weer wat nieuwe kinderen erbij in de klas. Lola en Mauro zijn in groep 2 erbij gekomen. En Thijs zit nu ook bij ons in groep 1. Gezellig hoor!
We hebben deze week geleerd dat een grapje niet altijd leuk is voor een ander. Af en toe een grapje maakt het gezellig in de klas, maar als iemand het niet (meer) leuk vindt dan moeten we stoppen. En als we het niet (meer) leuk vinden, zeggen we “stop houd op, ik vind het niet meer leuk”
Wat wisten de kinderen hier al veel over zeg. We kwamen tot de conclusie dat de meeste grapjes ons heel vrolijk en giechelig maken.
We hebben deze week de eerste inloopochtenden gehad. Het is voor iedereen een beetje wennen, maar we vinden het erg leuk om de ochtend op dinsdag en vrijdag anders te beginnen dan in de kring.

Groetjes,
groep 1/2B

9 oktober 2017

Hallo allemaal!

Wat was het vrijdag een gezellige dag op school, tijdens de opening van ons IKC Merweplein. De kinderen hebben een leuke voorstelling bezocht samen met de peuters en er was lekkers en limonade, een echt feest dus! Om 11.00 uur mochten we allemaal in onze nieuwe school t-shirts buiten staan om onze ingestudeerde dans te laten zien.

Deze week gaan we lekker griezelen in de klas…ons nieuwe thema is namelijk “Griezelen”en sluit daarbij aan op de kinderboekenweek. Misschien een leuk idee om tijdens deze week eens met uw kind te gaan neuzen in de boekenwinkel voor een mooi nieuw boek of een bezoekje te brengen aan de bieb? In de klas bekijken de kinderen steeds alle nieuwe prentenboeken, die wij lenen, heel erg graag. Zo doen we ook bij de kleuters al aan leesbevordering en vooral aan plezier in (voor)lezen!

We kunnen lekker lezen in onze griezelige leeshoek en de juffen lezen ook voor uit gruwelijk enge boeken….op  woensdag was er zelfs een heks in onze klas, vraagt u het maar eens na bij uw kind! Denkt u nog aan griezelige spullen voor de kijktafel en spullen met de letter M, voor in de letterflat? Mads en Senna de Vos hadden al wat goede spullen meegenomen, zoals maïs en een mandje en Nikki zei dat haar moeder wel in de flat kon, want zij heet: “mama”! ;-)

Onze klas begint weer voller te worden, Mylan is inmiddels ook 4 geworden en nu echt gestart, welkom! Thijs is nu aan het wennen en komt na de herfstvakantie bij ons in de groep.

En nu…op naar de herfstvakantie!

Juf Mariska en juf Pauline 

 

25 september 2017

Zo, het eerste thema zit er al weer op. Het is jullie vast niet ontgaan dat wij de afgelopen weken rondom het thema kleur en vorm hebben gewerkt. De eerste week legden we de nadruk op de kleuren. Wat leuk dat een heleboel kinderen in de kleur van de dag naar school kwamen of iets in die kleur mee naar school namen. In de tweede week stonden de vormen centraal. Zo hebben we ontdekt dat de vormen overal om ons heen verstopt zitten. Het is best lastig onthouden dat een rondje met een mooi woord, een cirkel heet. 

De afgelopen week hebben we aandacht besteed aan het boek “Het kleurenmonster”. Een prachtig boek over een monstertje dat in de war is met zijn gevoelens en daardoor ook alle kleuren door elkaar zitten. Hij leert de kleuren (zijn emoties) te scheiden, in de juiste potjes te plaatsen en zich daardoor beter gaat voelen. Dit boek sloot ook perfect aan bij het sociaal-emotionele stukje, waar we met “Krachtig van Start” zoveel aandacht aan geven. We hebben onderzocht hoe we kunnen laten zien aan anderen dat we blij, boos, bang of verbaasd zijn. De wenkbrauwen blijken daarbij toch wel belangrijk te zijn hoor! 
 
Volgende week hebben we even een tussenweekje en dan starten we met thema van de Kinderboekenweek, dan gaat het over griezelen.  
Tot slot hebben we een nieuw vriendje in de klas. Dat is Mauro. Welkom!

11 september 2017

Hallo allemaal,

We zijn al weer drie weken onderweg in het nieuwe schooljaar. Onze klas is erg gezellig en er wordt hard gewerkt! Ook de nieuwe kindjes die na de vakantie zijn gestart beginnen langzaam hun plekje te vinden. Yara, Keet, Indy, Raf en Sven, welkom in onze leuke groep! Ook Djevon, Safouan en Djevon horen er al helemaal bij, zij komen uit 1-2 D.  Fijn dat iedereen snel vriendjes maakt met elkaar.

De eerste weken stonden vooral in het teken van elkaar beter leren kennen en weer wennen aan de regels in de klas en het naar school gaan. Vanaf vorige week zijn we gestart met ons thema over kleur en vorm. We zingen leuke liedjes over de kleuren en elke dag komen de meeste kinderen in de kleur van de dag naar school. Ook knutselen we mooie kunstwerken in de verschillende kleuren en zo komt onze klas er steeds gezelliger uit te zien!

Tijdens de informatieavond hebben wij veel uitgelegd over het reilen en zeilen in de kleutergroep. Ook deden wij een oproep voor klassenouders. De moeder van Djevon heeft zich al aangemeld, maar we zoeken eigenlijk nog een ouder die deze taak op zich wil nemen. Ook zoeken we nog twee (of meer) luizenouders, die na elke vakantie onze kinderen willen controleren op hoofdluis. Graag even doorgeven aan ons, wanneer u interesse heeft dit te doen.

 

Januari 2018

23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

23 januari: Kennismakingsochtend kleuters (10.15-12.00 uur)

 

JAARKALENDER !