Groep 1/2C

juf Monique Gr. en juf Marijke

8 februari 2018

Hallo allemaal,

Het is alweer een hele tijd geleden dat wij iets geschreven hebben.

Ondertussen hebben wij natuurlijk een heleboel gedaan: pinda’s rijgen, vogelhuisjes knutselen enz.

We hebben genoten van een culturele voorstelling hier op school en de afgelopen weken stonden in het teken van voorlezen. SSSSSSTTTTTTT de tijger slaapt, een boek over een tijger die moet blijven slapen. Hoe laat je die gevaarlijke tijger slapen als je er toch echt overheen moet. Of is de tijger uiteindelijk helemaal niet zo gevaarlijk?? Erg leuk en spannend om naar te luisteren. Er zijn 3 verschillende juffen bij ons in de klas komen voorlezen. Ook is de moeder van Mette(uit 1/2b) een verhaal komen voorlezen. De grote broer van Zoey en Jort zijn langs geweest om hun leeskunsten te laten horen. Kortom er is heel veel voorgelezen. Superleuk en vooral ook leuk om thuis lekker te blijven doen.

Het duurde even maar eindelijk was daar het moment, 1 februari, dat juf Loes echt onze juf werd!

Wat hebben wij er lang op moeten wachten! Gelukkig is tot die tijd juf Marijke bij ons in de klas geweest. Juf Marijke is enorm verwend door alle kinderen en gaat nu op een andere school aan het werk.

Afgelopen dinsdag is er een nieuwe stagejuf bij ons begonnen. Zij heet juf Daphne en zal er iedere dinsdag zijn.

Ondertussen hebben wij Isabel haar vijfde verjaardag, Isa haar zesde verjaardag en Sep zijn vijfde verjaardag gevierd. Erg gezellig!  In onze klas is het beregezellig want wij hebben er nog meer vriendjes bij gekregen. Luuk, Yasmin, Spiros en Fenna welkom bij ons in de klas en wij gaan er een leuke en gezellige tijd van maken!

Groetjes van ons allemaal!

Maandag 11 december 2017

OOOh kom er eens kijken….wat ik in mijn schoentje vind…

Op maandag 27 november mochten we onze schoen zetten op school en de volgende ochtend dachten we even…waar zijn onze schoenen toch? Die rommelpieten hadden ze overal neergezet. Zelfs bovenop het digibord!!! We zijn lekker verwend met heerlijke chocolade munten. We hebben de afgelopen weken erg genoten van het thema Sint. De klas hing al snel vol met leuke werkjes. We hebben pieten gemaakt met gekleurde kragen. Stoomboten geplakt van vierkantjes en een sinterklaas geknutseld. Bij dit thema hebben we veel gezongen en het liedje/dansje…pepernoot -taai-taai -chocolade geoefend. Op 1 december kwamen er wel 8 moeders helpen tijdens een circuit met allemaal leuke sinterklaas activiteiten. Bij de moeder van Sven kon je pepernoten sjoelen en zaklopen. Bij de moeder van Sofie hebben we vlaggetjes gemaakt om in de klas op te hangen. Bij de moeder van Celine hebben we speculaasjes versierd en dankzij de hulp van de moeder van Thomas en Zoey had iedereen aan het eind van de ochtend een prachtige pietenmuts. Tot slot was er nog meer actie op de gang en konden we bij de moeder van Moos een zware zak met pakjes tillen, cadeautjes in de schoorsteen gooien en oefenen met pepernoten strooien. Dit allemaal dankzij de organisatie en voorbereidingen van de moeder van Isai en Liv. Hartelijk dank dat iedereen zo fijn en gezellig kwam helpen.

Op 5 december was het dan eindelijk zover en bezocht de Sint onze school en groep. Het was leuk en spannend tegelijk! We waren erg blij met ons cadeau, bedankt Sinterklaas!!!

De komende week gaan we de klas omtoveren in kerstsfeer en kijken we uit naar de laatste 2 sfeervolle schoolweken van dit jaar. Denkt iedereen nog aan een glazen pot???

Maandag 27 november 2017

Zie ginds komt de stoomboot

uit Spanje weer aan….

Het is weer zover, Sint en zijn Pieten zijn weer in het land.

Dit is bij ons in de klas ook goed te merken.

We kunnen lekker spelen in de Sinthoek, verkleden als Sint of Piet, cadeautjes wegbrengen, lekker dansen en zingen op Sintmuziek, boekjes lezen, heerlijk knutselen en lekker pepernoten snoepen.

Wat een gezellige tijd is het toch weer.

Volgende week maandag mogen alle kinderen een schoen meenemen die we dan gaan zetten.

Dan maar hopen dat de Pieten langs komen en niet teveel rommel makenJ.

Op vrijdag 1 december hebben wij een Sint en Pieten ochtend met spelletjes, knutselen en lekker eten.

Deze week hebben wij er een nieuw vriendje bij gekregen, Joep is 4 geworden en mag nu gezellig iedere dag bij ons komen.

Lieve Joep,  welkom bij ons in de klas en we gaan er een gezellige tijd van maken!

We hebben natuurlijk ook nog gefeest want Isaï is 6 jaar geworden! Lieve Isaï, nogmaals gefeliciteerd van ons allemaal!

Afgelopen dinsdagochtend hadden wij de wensen en verwachtingenochtend, zo leuk om te zien dat de kleuters echt mee denken en ook al kunnen aangeven wat ze zouden willen of wat gaat goed of minder goed gaat. Wij willen de moeder van Isabel, Gijs en Sam bedanken voor het helpen. Zonder jullie was het niet gelukt!

Maandag 13 november 2017

De afgelopen 3 weken hebben we gewerkt aan het thema herfst. Op de thema tafel hebben we een beetje van buiten naar binnen gebracht en zo is er van alles te zien. Herfstbladeren, eikels, kastanjes, maïskolven, takjes en nog veel meer. In de weektaak hebben we de ene week een slakkentafel gehad met echte slakken om voor te zorgen en de andere week een spinnen tafel. We zingen in de muziekles het lied over de Wakkie-Wakkiespin…en ook het kabouterlied is een succes. Als dat muziekje stopt moet je net zo stil staan als een tuinkabouter. Weet je eigenlijk wat een tuinkabouter doet als je even niet kijkt?

Verder zijn we ook heel creatief bezig geweest en mochten we spatten met ecoline, een hele uitdaging, maar na flink poetsen met de borstel staan er allemaal mooie paddenstoelen op papier. Ook de klassenmoeders hebben dit thema niet stil gezeten. Lilianne en Nancy organiseerden een herfst knutselochtend en een heerlijke herfstwandeling in het Lingebos. Heel veel dank voor jullie voorbereidingen en ook de andere hulpouders en oma’s bedankt voor het begeleiden van de groepjes.

Er zijn nog meer extra handen in de groep deze 2 weken. Juf Kim loopt namelijk stage bij ons. Wij hopen haar zo enthousiast te maken voor het vak van onderwijsassistent of leerkracht. Tot slot zijn er de afgelopen tijd nog een aantal nieuwe kinderen gestart in de groep. We zijn blij met de komst van Elena, Kian, David en Joep. Veel plezier bij ons in de groep.

Maandag 18 september 2017

Hallo allemaal!

Onze klas ziet er heerlijk kleurrijk uit. We werken namelijk aan het thema kleuren en vormen. Vorige week hebben de kinderen iedere dag spullen mee gebracht die bij de kleur van de dag horen. De thema tafel staat helemaal vol. Je moet maar eens een kijkje komen nemen. Zelf zagen we er in de week van de kleuren ook een beetje anders uit. Alle kledingkasten zijn thuis omgekeerd om iets met de juiste kleur te vinden en ja…de juffen deden vrolijk mee.

We zijn er trots op dat jullie allemaal zo goed mee helpen om de thematafel te vullen.

Deze week zijn de vormen aan de beurt en verzamelen we spullen in de vorm van een cirkel, rechthoek, driehoek en een vierkant. In de weektaak hebben we een vormen robot gekleurd en alle vormen van de robot geteld. In de gang zie je hoe we dit in een grafiek hebben gezet. We zijn inderdaad kleuters, maar dit kunnen wij allemaal! In de gang is nog veel meer te zien. Geschilderde vormen en Elmer de olifant, gemaakt met vierkantjes. We lezen in de klas ook het boek van Elmer de olifant met zijn mooie kleuren. Als je onze klas komt bekijken dan kunnen we een versje opzeggen over toveren met kleuren. Onze papa’s en mama’s zijn de afgelopen weken allemaal op school geweest voor het startgesprek. Fijn om iedereen even te spreken en elkaar zo nog beter te leren kennen. We hebben tot slot nog nieuws, juf Naoual is begonnen met haar stage en komt op maandag en dinsdag bij ons in de klas. Ook Liv en Dani zijn al een paar keer op school geweest om te wennen en zullen binnenkort bij ons starten in de groep. We heten jullie van harte welkom!

 

Maandag 4 september 2017

Hallo allemaal,

Hier het allereerste nieuws van het jaar. Wat een super opening hebben we gehad. Over de rode loper, daarna proosten in de klas met een drankje. En wat is het dan toch eigenlijk best wel weer spannend om de klas binnen te gaan.  Gelukkig hadden we al snel weer pret met elkaar. Wij hebben er weer een aantal nieuwe vriendjes bijgekregen. Sam, Safae en Jort waren eerst onze buren maar zitten nu gezellig bij ons in de klas. Sven en Nora zijn in de vakantie 4 jaar geworden. Ook is Celine nieuw bij ons in de klas. Zij is verhuisd en pas 5  jaar geworden. Wij hebben er niet alleen nieuwe vriendjes bijgekregen, er is ook een nieuwe juf bij ons in de klas. Wij verwelkomen Juf Marijke en onze nieuwe vriendjes en we gaan er een leuke en gezellige tijd van maken. De afgelopen 2 weken hebben we ons vooral beziggehouden met kennismakingsspelletjes. Wie zijn wij, hoe heten wij, wat vinden wij leuk en wat niet.

Vanaf volgende week gaan wij het hebben over kleur en vorm.

De groep 2 kinderen gaan dan ook hun eerste weektaak krijgen!

Groetjes van ons allemaal

 

april/mei 2018

17 en 18 april: centrale eindtoets

20 april: Koningsspelen

21 april t.m 6 mei: meivakantie

 

10 en 11 mei: Hemelvaart

14 en 16 mei: schoolfotograaf

16 mei: praktisch verkeersexamen (groepen 7 en 8)

21 mei: Pinksteren

 

JAARKALENDER !