Groep 3A

juf Jacinta en juf Nathalie

19 april 2018

Hoera! Ook Collin en Nick horen nu bij de club van 7-jarigen! Nogmaals van harte gefeliciteerd en bedankt voor de lekkere traktatie.

Afgelopen maandag zijn we op bezoek geweest in de bieb. Het was een erg leerzame ochtend en er werd volop gelezen. Mooi om te zien. We willen graag alle ouders bedanken voor het brengen en halen van de kinderen! Het volgende uitje staat gepland op maandag 7 mei. Dan gaan we naar de boerderij. We hebben nog een paar begeleiders (met auto) nodig. Opgeven kan bij de juffen of de klassenmoeders (Nancy, moeder van Neal en Nancy, moeder van Jayvie). Het is verstandig om de kinderen die dag oude kleren en schoenen/laarzen aan te geven. En wellicht is het handig om een zitverhoger mee te geven.

Met taal zijn we gestart met kern 10. De woorden worden langer en moeilijker. Niet alleen om te lezen, maar ook om te schrijven. Het is fijn als er ook thuis geoefend blijft worden. Ook voor goede, snelle lezers is dit belangrijk. Met rekenen zijn we al met blok 11 begonnen. De kralenketting gaat plaatsmaken voor de getallenlijn. Waar liggen de getallen precies op de getallenlijn? Tussen welke tientallen (stations) liggen ze, enz. We hebben ook geschiedenis gedaan en de vraag die daarbij centraal stond, was: had jouw opa ook een opa? Leuke gesprekken komen daar uit voort over hoe nou een familie in elkaar steekt, welk speelgoed hadden ze vroeger en hebben de kinderen nu, enz.

Nog een week en dan hebben we (na de Koningsspelen van vrijdag 20 april) twee weken vakantie. Als we dan weer terug op school zijn, breekt de laatste periode tot de zomervakantie aan. Wat gaat het jaar snel, bedacht Eef afgelopen week. En dat is ook zeker zo!

Maandag 9 april 2018

Alweer een poosje geleden dat er nieuws uit de groep kwam. We hebben veel gedaan in die periode. Zo hebben we gewerkt aan het thema muziek en dans, wat reuze leuk was! We hebben zelfs een dansworkshop gevolgd van Roots! Iedereen heeft daar zichtbaar van genoten.
Ook zijn Renzo en Flip jarig geweest. Nogmaals van harte gefeliciteerd jongens! Voor Collin en Nick is het aftellen begonnen, Collin is 9 april jarig en Nick 13 april.

Komende maandag hopen we met de klas naar de bibliotheek te kunnen gaan. Inmiddels hebben we voldoende auto`s en kan dit leuke en leerzame uitje doorgaan! Alvast weer heel erg bedankt.
Komende periode staat in het teken van de lente. Zo hebben we vorige week gezellig met elkaar aan het lente-ontbijt gezeten (alle ouders, bedankt voor jullie bijdrage hieraan) en gaan we op maandag 7 mei naar een kaasboerderij in Giessenburg. Uiteraard ontvangt u hierover nog de nodige info en is er een oproep gedaan om te helpen met rijden.

En wilt u weten waar we op dit moment aan werken met rekenen en taal? Dat vindt u op het raam van de klas!

We wensen een ieder een heerlijk en zonnig weekend!

Maandag 19 maart 2018

We zijn momenteel druk bezig met het project ‘Muziek en dans’. We hebben een leuke workshop van Roots Dance Studio gehad waarbij iedereen enthousiast aan het dansen was. Met juf Hanneke hebben we lessen gedaan over een jongetje wat een muziekinstrument was verloren. Hierbij hebben we geknutseld, gedanst, maar ook gerekend en geschreven. Gelukkig is het instrument, door de mooie plattegronden van het schoolplein die de kinderen hebben gemaakt, weer terecht! Ook hebben we met onze maatjesklas (groep 7A) instrumenten geknutseld. En we hebben gedanst, gezongen, getekend, muziek gemaakt met instrumenten, opgetreden, enz. We hadden zelfs een heus optreden van Süer Pavarotti. Hierdoor werden andere kinderen enthousiast om ook hun zang- en danskunsten aan ons te laten zien. Maandagmiddag mogen ze voor de groep laten horen en zien wat hun talenten zijn.

Uiteraard werken we gewoon door met rekenen (blok 9 is afgerond), taal (net gestart met kern 9), enz. Binnenkort willen we een bezoek brengen aan de bibliotheek. Wanneer dit precies zal zijn en de vraag wie er kunnen rijden, zal via Parro gecommuniceerd worden. De klassenmoeders zijn druk bezig met het organiseren van 2 leuke uitjes. Zodra dit rond is, zullen we u hierover uiteraard informeren.

Aankomende week mag u als ouder een kijkje komen nemen hoe dat nou allemaal gaat in groep 3. Dit zal iedere ochtend zijn van 8.45 uur tot 9.15 uur. Om er voor te zorgen dat onze aandacht toch vooral bij de kinderen is en het niet te druk is in de groep, hangt er een intekenlijst op het raam van de klas. Op woensdag betekent dit dat u een kijkje kunt nemen bij de gymles. Meedoen mag uiteraard ook!

Op 28 maart gaan we lekker ontbijten in de klas. Ook hiervoor hangt een lijst op het raam. Dit betekent uiteraard dat we die ochtend geen gym hebben! Donderdag 29 maart hebben we een studiedag dus dan begint voor de kinderen het paasweekend. Op dinsdag 3 april zien we elkaar weer.

Maandag 19 februari 2018

Luca was 1 februari jarig, en Mees 6 februari. Allebei nogmaals van harte gefeliciteerd. Het aftellen kan nu beginnen voor Inge. Zei is 8 maart jarig. Dat schiet alweer op!

De afgelopen 2 weken hebben de kinderen gewerkt aan hun Citotoetsen van rekenen en spelling.
Daarnaast zijn we met rekenen al in blok 9 aangekomen en met in  taal kern 8. De nieuwe doelen kunt u weer zien op het raam voor de klas. Er staan ook geregeld leuke tips op over hoe u thuis die met uw kind kunt oefenen. Mocht u er vragen over hebben, stel ze gerust.

In de klas staat er naast Jacinta een nieuw gezicht. Hieronder stelt zij zichzelf aan u voor:

Mijn naam is Hanneke en ik zal tot de zomervakantie op de maandag en dinsdag stagelopen in groep 3a bij juf Jacinta. Ik woon in Gorinchem, ben getrouwd en ben moeder van 4 jongens. Ik heb besloten me om te scholen en over een half jaar hoop ik de mooie titel ‘juf’ echt te mogen dragen. Ik heb er erg veel zin in en hoop op een leuke, gezellige en leerzame tijd in groep 3a. Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

 

Met vriendelijke groet,

Hanneke Roest

 

En tot slot nog een kleine vraag: wilt u voor ons keukenrollen en wc-rollen sparen? Dan kunnen wij er mooie dingen van maken!
Ook graag een klein glazen potje (liefst de naam even op de onderkant zetten).

Alvast bedankt

Maandag 5 februari 2018

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent…..! Daar zijn we weer met nieuws uit onze groep.

Vorige week vierden we met de beide groepen 3 het letterfeest, omdat we alle letters geleerd hebben. Er was een speurtocht waarbij letters gezocht moesten worden. Uiteindelijk moest er een woord ingevuld worden……LEESKANJER! En dat zijn jullie allemaal! We oefenen hard op het goed en snel lezen van woorden. Daarna kregen alle kinderen een ‘lettercupcake’ en een heus letterdiploma. Wat zijn wij trots op onze leeskanjers!

We rekenen inmiddels al in blok 8. Daarnaast hebben alle kinderen een doelenkaart in hun map. Op het bord hangen we het doel op wat we graag willen bereiken. Als kinderen denken dat ze dit doel beheersen, mogen ze hun naamkaartje in het kanjerblik stoppen en wij vragen de kinderen bij ons om te horen of het doel bereikt is. Zo ja, dan mogen ze een sticker op hun doelenkaart plakken. Op dit moment weten alle kinderen de sprongen van 10 (t/m 100)! De sprongen van 5 en de verliefde getallen weten al bijna alle kinderen. Volgende week komen er twee nieuwe doelen bij: het splitsen van 4 en 5.

Met schrijven zijn we in het derde schrift begonnen en leren de kinderen aan elkaar schrijven. Sommigen kunnen dat zelfs mooier dan met losse letters! En we starten sinds twee weken iedere dag met het 5-woordendictee. We laten een woord zien op het bord, hakken het woord in klanken, dekken het af, schrijven het woord op en kijken het vervolgens na. Bij het nakijken moeten we ‘kritisch’ zijn en dat lukt gelukkig steeds beter.

Van juf Chantal hebben we inmiddels (helaas) afscheid genomen. Zij gaat het komende halfjaar naar groep 8. Vanaf maandag komt juf Hanneke bij ons. Zij doet haar LIO-stage bij ons en dat betekent dat ze na een aantal weken zelfstandig de groep gaat draaien op maandag en dinsdag. Voor mij (Jacinta) betekent dat, dat ik naast de begeleiding van Hanneke, meer tijd krijg om met kleine groepen te werken of aan kinderen individueel extra hulp te bieden. We wensen juf Hanneke veel plezier bij ons en in een volgende nieuwsbrief zal ze zich voorstellen.

Tot slot feliciteren we Willemijn, Sophie de Jong en Luca. Zij zijn de afgelopen weken jarig geweest en hebben ons op lekkers getrakteerd. Nogmaals van harte!

Maandag 22 januari 2018

Hopelijk heeft een ieder een heerlijke kerstvakantie gehad. Uiteraard wensen we u ook via deze weg een prachtig jaar.
Ook willen we Willemijn feliciteren die afgelopen zaterdag jarig was maar het de vrijdag ervoor heeft gevierd in de klas. Nog bedankt voor de leuke en heerlijke traktatie!
De eerst volgende jarige is Sophie de Jong. Nog 9 nachtjes slapen!

Afgelopen woensdag hebben de kinderen een geweldig leuke voorstelling gezien op school! De voorstelling heette “Daantje in de dierentuin”. Een gezellige voorstelling waarbij de kinderen zelf mee mochten doen! Vraag er maar eens naar bij uw kind.

Met taal zijn we kern 6 aan het afronden. Dat wil zeggen dat dan ook alle letters aangeboden zijn! Dat is natuurlijk reden voor een feestje.
Via Parro heeft u hierover de nodige informatie ontvangen. Mocht u willen en kunnen helpen horen we dat natuurlijk graag. Aanmelden kan gewoon bij de leerkracht.
De kinderen weten dat er een letterfeestje zal zijn, maar kennen de invulling hiervan nog niet. Graag dit nog als verrassing houden alstublieft!

Ook ronden we deze week blok 6 van rekenen af. U zult na het weekend de nieuwe doelen van zowel taal als rekenen op het raam van de klas vinden.

Maandag 11 december 2017

De sinterklaasperiode is helaas alweer achter de rug, met als mooie afsluiting een gezellig feest en een bezoekje van Sint en zijn pieten aan onze groep. We hebben toch ook maar een verzoek neergelegd bij Sinterklaas: of hij volgend jaar toch alstublieft de opruimpieten wil sturen ipv de rommelpieten. Want oh jee, wat hadden ze er een bende van gemaakt toen we onze schoen mochten zetten. Laatjes verwisseld, de K'nex en schriften door de hele klas over de grond en ga zo maar door. En nu …. op naar de kerst! Maandag gaan we leuke knutsels maken voor in de boom. Hierbij willen we alvast de klassenmoeders en hulpouders bedanken voor de voorbereidingen en het helpen! Kom het resultaat gerust bewonderen. Graag willen we de dagen tot de kerstvakantie beginnen met de kachel aan (niet een echte natuurlijk, wees gerust!) en een kaarsje op tafel. Wilt u uw kind een glazen potje met een led-waxinelichtje meegeven? De intekenlijst voor het kerstdiner hangt op het raam. We gaan er een mooie, gezellige tijd van maken.

Maandag 27 november 2017

In deze nieuwsbrief willen we nogmaals Eef en Frederique feliciteren.  De meiden werden allebei 7 jaar. Bedankt voor jullie heerlijke traktaties!

We willen graag alle ouders die afgelopen dinsdag hebben geholpen tijdens de wensen- en verwachtingen ochtend heel erg bedanken. De kinderen hebben mooie dingen bedacht welke zijn opgeschreven. U heeft hiervan dingen kunnen zien in de Parro app.

Ook willen we graag onze klassenmoeders bedanken die een heel leuk Sintparcours hebben bedacht en georganiseerd voor de kinderen! Ook willen we de andere moeders die hebben geholpen met het begeleiden van de kinderen. Dankzij jullie hulp kunnen we deze leuke dingen doen voor de kinderen. Top!

Nu de Sint weer in het land is brengt dat de nodige spanning met zich mee! Heerlijk!
Op maandag en donderdag mogen de kinderen laten zien wat zij in hun schoen hebben gekregen. De andere dagen proberen we het rustig te houden.

De kinderen mogen komende maandag ook op school hun schoen zetten. De kinderen moeten dus op maandag een extra schoen meenemen. Hopelijk blijft die rommelpiet eens weg…

Dinsdag 5 december is het de bedoeling dat de kinderen op gewone tijd op school zijn. Er hoeft geen eten en drinken voor de 10.00 uur pauze mee.

Maandag 13 november 2017

Vorige week maandag begonnen we met de verjaardag van Mads. Nogmaals van harte met je zesde verjaardag en bedankt voor de lekkere traktatie! We hebben met rekenen blok 4 afgerond en starten volgende week met blok 5. Met Veilig Leren Lezen zijn we begonnen met kern 4. De doelen bij deze vakken hangen weer op het raam van de klas. Omdat we zo hard werken, hebben we ook tijd om te tekenen, knutselen, spelen, enz. Mooie herfstbomen sieren de klas en na de gezellige opa- en omaochtend hebben we ook nog gesproken en getekend over wat we nou zo leuk vinden om met opa en oma te doen. Van cakejes bakken, naar de bioscoop tot kantklossen, van alles kwam voorbij. Prachtig om te zien en de verhalen te horen. De uitnodigingen voor de voortgangsgesprekken zijn deze week mee naar huis gegaan. Onderling ruilen kan natuurlijk, maar geeft u het dan alstublieft even aan op de lijst die op het raam hangt. Deze week sloten we af met 2 verjaardagen: Eef en Frédérique zijn allebei 7 jaar geworden. Nogmaals gefeliciteerd allebei en wat hebben we gesmuld van al het lekkers.

Maandag 23 oktober 2017

Heerlijk herfstvakantie
Even de tijd om lekker bij te komen!
Dat is ook wel nodig want wat hebben de kinderen deze periode van 8 weken een boel geleerd. Maar liefst 15 nieuwe letters! De eerste dag van kern 3 hebben we alweer gehad. De laatste nieuwe letter was de letter d. In de leerlingsoftware kunnen de kinderen ook heerlijk spelen en oefenen deze vakantie! Het spel loopt weer helemaal synchroon met wat we op school hebben gedaan.

Met rekenen leren de kinderen op dit moment de hele en halve uren. Oefenen hiermee kan zeker geen kwaad omdat we merken dat veel kinderen dit vaak nog lastig vinden. Oefen ook gerust met een half uur later of eerder of een uur eerder of later. Dit kun je thuis oefenen door een klok te knutselen. Voor ideeën zie google of deze link: http://kids.flevoland.to/knutselen/kerst/klok.shtml

Afgelopen week is ook de loco burgemeester komen voorlezen. Zie ook het berichtje van 11 oktober in Parro voor 3 leuke foto’s.

Sophie Kremers en Jesse zijn de afgelopen week jarig geweest en hebben hun feestje in de klas met een traktatie gevierd! Zij zijn allebei 7 jaar geworden. Nogmaals van harte gefeliciteerd.
Suër is op 16 oktober en Neal op 22 oktober jarig. Gelijk na de vakantie zullen zij hun feestje in de klas vieren!

Maandag 2 oktober 2017

Splitsen (ringen onder en boven water), de n, de t, de ee… dit en nog veel meer hebben we de afgelopen weken geleerd. We hebben geoefend met racelezen (de kinderen kunnen dit vast heel goed uitleggen) en gesproken en getekend hoe wij het fijn vinden in groep 3. Niet alleen tijdens het werken, maar ook met (buiten) spelen. In de klas hangt een mooi overzicht van de afspraken die we met elkaar gemaakt hebben.

Vorige week hebben we de verjaardag van Evy gevierd, zij is 6 jaar geworden. En maandag was het weer feest, want toen werd Romme 7. Allebei nog van harte gefeliciteerd en bedankt voor jullie lekkere traktatie! Maar hiermee was het feest nog niet klaar deze week.

Donderdag gingen we op schoolreis naar Plaswijckpark. De kinderen hebben enorm genoten en zullen vast in geuren en kleuren verteld hebben over deze dag. En vrijdag vond de opening van het IKC plaats en hadden we een leuke workshop. Zo, volgens mij zijn we nu wel toe aan weekend! En volgende week gewoon weer lekker aan het werk. Ook juf Chantal (onze stagiaire) zal steeds meer lessen gaan geven en leuke dingen met ons doen.

Maandag 18 september 2017

De kinderen raken steeds meer gewend aan elkaar en aan de juffen. We hebben deze week alweer voor de 3e keer vergaderd. De vergadering ging deze keer over hoe je je gedraagt in de school en in de klas. De kinderen praten daar met elkaar over. Hoe kunnen we zorgen dat het prettig en veilig is voor iedereen en welke regels passen daarbij? Het is de bedoeling dat de kinderen zelf de regels bedenken! En wat kunnen de kinderen dat goed. De volgende vergadering zal gaan over hoe we fijn met elkaar omgaan.

Mocht u willen weten waar we aan werken met rekenen en taal, kijk dat gerust op ons raam bij de klas. 

In deze nieuwsbrief willen we Morgan nog een keer feliciteren. Vorige week vrijdag vierde hij zijn 6e verjaardag. 
Evy en Romme zijn nu vast ook al aan het aftellen. Evy is 22 september jarig en Romme op 25 september.

Volgende week woensdag, 20 september, gaat de gymles niet door. Juf Carla is dan met de groepen 8 mee op kamp.

Verder zijn we nog op zoek naar een ouder die voor ons speelzand wil halen (bij een bouwmarkt) voor onze zandtafel. De kinderen zouden het geweldig vinden om er lekker mee te spelen.

En tot slot willen u allemaal bedanken voor de startgesprekken. Wij hebben ze als prettig ervaren.  Erg fijn! Mocht u ons later, op een ander moment, nog even willen spreken of als u vragen heeft over het een of ander, kom dan gerust naar ons toe. Dan kunnen we even een afspraak maken. Korte meldingen kunnen altijd even in de ochtend.  
Mocht u na schooltijd, in alle rust, in de klas de werkjes komen bekijken of samen willen kijken in de schriftjes, dan bent u altijd welkom. 

Maandag 4 september 2017

Groep 3A is van start gegaan!

Voor alle kinderen en ongetwijfeld ook voor alle ouders, is een start in groep 3 best erg spannend. Het jaar waarin de kinderen een heleboel nieuwe dingen zullen gaan leren.
Op de informatieavond hebben jullie kunnen zien en horen hoe dat allemaal gaat.
Wij kunnen het ons heel goed voorstellen wanneer er toch nog vragen naar boven komen borrelen.
Mocht dat zo zijn, kom dan alsjeblieft naar ons toe zodat we er antwoord op kunnen geven. Daar zijn wij voor.

In onze groep 3 zijn er 3 nieuwe kinderen welke van een andere school zijn gekomen. 2 Meiden en een jongen.
Het  gaat om Willemijn en Emily en Flip.
Flip is voor de zomervakantie al eens bij ons komen wennen in de klas maar nu hij echt in Gorinchem woont hoort hij ook echt bij onze klas.
Willemijn heeft een jaar in Engeland gewoond en is nu weer terug in Nederland. Ze spreekt daarom Engels én Nederlands!
Emily komt uit Duitsland en spreekt nu alleen nog Duits.

Voor alle 3 de kinderen welkom bij ons op school en WELKOM IN GROEP 3A!

Ook willen we Emily in de nieuwsbrief nog een keer feliciteren. Ze was 27 augustus jarig. GEFELICITEERD EMILY.
Morgan is nu al vast hard aan het aftellen want hij is de eerst volgende die jarig is. En wel op 7 september. Nog maar een paar nachtjes Morgan!

 

april/mei 2018

17 en 18 april: centrale eindtoets

20 april: Koningsspelen

21 april t.m 6 mei: meivakantie

 

10 en 11 mei: Hemelvaart

14 en 16 mei: schoolfotograaf

16 mei: praktisch verkeersexamen (groepen 7 en 8)

21 mei: Pinksteren

 

JAARKALENDER !