Groep 3A

juf Jacinta en juf Nathalie

Maandag 22 januari 2018

Hopelijk heeft een ieder een heerlijke kerstvakantie gehad. Uiteraard wensen we u ook via deze weg een prachtig jaar.
Ook willen we Willemijn feliciteren die afgelopen zaterdag jarig was maar het de vrijdag ervoor heeft gevierd in de klas. Nog bedankt voor de leuke en heerlijke traktatie!
De eerst volgende jarige is Sophie de Jong. Nog 9 nachtjes slapen!

Afgelopen woensdag hebben de kinderen een geweldig leuke voorstelling gezien op school! De voorstelling heette “Daantje in de dierentuin”. Een gezellige voorstelling waarbij de kinderen zelf mee mochten doen! Vraag er maar eens naar bij uw kind.

Met taal zijn we kern 6 aan het afronden. Dat wil zeggen dat dan ook alle letters aangeboden zijn! Dat is natuurlijk reden voor een feestje.
Via Parro heeft u hierover de nodige informatie ontvangen. Mocht u willen en kunnen helpen horen we dat natuurlijk graag. Aanmelden kan gewoon bij de leerkracht.
De kinderen weten dat er een letterfeestje zal zijn, maar kennen de invulling hiervan nog niet. Graag dit nog als verrassing houden alstublieft!

Ook ronden we deze week blok 6 van rekenen af. U zult na het weekend de nieuwe doelen van zowel taal als rekenen op het raam van de klas vinden.

Maandag 11 december 2017

De sinterklaasperiode is helaas alweer achter de rug, met als mooie afsluiting een gezellig feest en een bezoekje van Sint en zijn pieten aan onze groep. We hebben toch ook maar een verzoek neergelegd bij Sinterklaas: of hij volgend jaar toch alstublieft de opruimpieten wil sturen ipv de rommelpieten. Want oh jee, wat hadden ze er een bende van gemaakt toen we onze schoen mochten zetten. Laatjes verwisseld, de K'nex en schriften door de hele klas over de grond en ga zo maar door. En nu …. op naar de kerst! Maandag gaan we leuke knutsels maken voor in de boom. Hierbij willen we alvast de klassenmoeders en hulpouders bedanken voor de voorbereidingen en het helpen! Kom het resultaat gerust bewonderen. Graag willen we de dagen tot de kerstvakantie beginnen met de kachel aan (niet een echte natuurlijk, wees gerust!) en een kaarsje op tafel. Wilt u uw kind een glazen potje met een led-waxinelichtje meegeven? De intekenlijst voor het kerstdiner hangt op het raam. We gaan er een mooie, gezellige tijd van maken.

Maandag 27 november 2017

In deze nieuwsbrief willen we nogmaals Eef en Frederique feliciteren.  De meiden werden allebei 7 jaar. Bedankt voor jullie heerlijke traktaties!

We willen graag alle ouders die afgelopen dinsdag hebben geholpen tijdens de wensen- en verwachtingen ochtend heel erg bedanken. De kinderen hebben mooie dingen bedacht welke zijn opgeschreven. U heeft hiervan dingen kunnen zien in de Parro app.

Ook willen we graag onze klassenmoeders bedanken die een heel leuk Sintparcours hebben bedacht en georganiseerd voor de kinderen! Ook willen we de andere moeders die hebben geholpen met het begeleiden van de kinderen. Dankzij jullie hulp kunnen we deze leuke dingen doen voor de kinderen. Top!

Nu de Sint weer in het land is brengt dat de nodige spanning met zich mee! Heerlijk!
Op maandag en donderdag mogen de kinderen laten zien wat zij in hun schoen hebben gekregen. De andere dagen proberen we het rustig te houden.

De kinderen mogen komende maandag ook op school hun schoen zetten. De kinderen moeten dus op maandag een extra schoen meenemen. Hopelijk blijft die rommelpiet eens weg…

Dinsdag 5 december is het de bedoeling dat de kinderen op gewone tijd op school zijn. Er hoeft geen eten en drinken voor de 10.00 uur pauze mee.

Maandag 13 november 2017

Vorige week maandag begonnen we met de verjaardag van Mads. Nogmaals van harte met je zesde verjaardag en bedankt voor de lekkere traktatie! We hebben met rekenen blok 4 afgerond en starten volgende week met blok 5. Met Veilig Leren Lezen zijn we begonnen met kern 4. De doelen bij deze vakken hangen weer op het raam van de klas. Omdat we zo hard werken, hebben we ook tijd om te tekenen, knutselen, spelen, enz. Mooie herfstbomen sieren de klas en na de gezellige opa- en omaochtend hebben we ook nog gesproken en getekend over wat we nou zo leuk vinden om met opa en oma te doen. Van cakejes bakken, naar de bioscoop tot kantklossen, van alles kwam voorbij. Prachtig om te zien en de verhalen te horen. De uitnodigingen voor de voortgangsgesprekken zijn deze week mee naar huis gegaan. Onderling ruilen kan natuurlijk, maar geeft u het dan alstublieft even aan op de lijst die op het raam hangt. Deze week sloten we af met 2 verjaardagen: Eef en Frédérique zijn allebei 7 jaar geworden. Nogmaals gefeliciteerd allebei en wat hebben we gesmuld van al het lekkers.

Maandag 23 oktober 2017

Heerlijk herfstvakantie
Even de tijd om lekker bij te komen!
Dat is ook wel nodig want wat hebben de kinderen deze periode van 8 weken een boel geleerd. Maar liefst 15 nieuwe letters! De eerste dag van kern 3 hebben we alweer gehad. De laatste nieuwe letter was de letter d. In de leerlingsoftware kunnen de kinderen ook heerlijk spelen en oefenen deze vakantie! Het spel loopt weer helemaal synchroon met wat we op school hebben gedaan.

Met rekenen leren de kinderen op dit moment de hele en halve uren. Oefenen hiermee kan zeker geen kwaad omdat we merken dat veel kinderen dit vaak nog lastig vinden. Oefen ook gerust met een half uur later of eerder of een uur eerder of later. Dit kun je thuis oefenen door een klok te knutselen. Voor ideeën zie google of deze link: http://kids.flevoland.to/knutselen/kerst/klok.shtml

Afgelopen week is ook de loco burgemeester komen voorlezen. Zie ook het berichtje van 11 oktober in Parro voor 3 leuke foto’s.

Sophie Kremers en Jesse zijn de afgelopen week jarig geweest en hebben hun feestje in de klas met een traktatie gevierd! Zij zijn allebei 7 jaar geworden. Nogmaals van harte gefeliciteerd.
Suër is op 16 oktober en Neal op 22 oktober jarig. Gelijk na de vakantie zullen zij hun feestje in de klas vieren!

Maandag 2 oktober 2017

Splitsen (ringen onder en boven water), de n, de t, de ee… dit en nog veel meer hebben we de afgelopen weken geleerd. We hebben geoefend met racelezen (de kinderen kunnen dit vast heel goed uitleggen) en gesproken en getekend hoe wij het fijn vinden in groep 3. Niet alleen tijdens het werken, maar ook met (buiten) spelen. In de klas hangt een mooi overzicht van de afspraken die we met elkaar gemaakt hebben.

Vorige week hebben we de verjaardag van Evy gevierd, zij is 6 jaar geworden. En maandag was het weer feest, want toen werd Romme 7. Allebei nog van harte gefeliciteerd en bedankt voor jullie lekkere traktatie! Maar hiermee was het feest nog niet klaar deze week.

Donderdag gingen we op schoolreis naar Plaswijckpark. De kinderen hebben enorm genoten en zullen vast in geuren en kleuren verteld hebben over deze dag. En vrijdag vond de opening van het IKC plaats en hadden we een leuke workshop. Zo, volgens mij zijn we nu wel toe aan weekend! En volgende week gewoon weer lekker aan het werk. Ook juf Chantal (onze stagiaire) zal steeds meer lessen gaan geven en leuke dingen met ons doen.

Maandag 18 september 2017

De kinderen raken steeds meer gewend aan elkaar en aan de juffen. We hebben deze week alweer voor de 3e keer vergaderd. De vergadering ging deze keer over hoe je je gedraagt in de school en in de klas. De kinderen praten daar met elkaar over. Hoe kunnen we zorgen dat het prettig en veilig is voor iedereen en welke regels passen daarbij? Het is de bedoeling dat de kinderen zelf de regels bedenken! En wat kunnen de kinderen dat goed. De volgende vergadering zal gaan over hoe we fijn met elkaar omgaan.

Mocht u willen weten waar we aan werken met rekenen en taal, kijk dat gerust op ons raam bij de klas. 

In deze nieuwsbrief willen we Morgan nog een keer feliciteren. Vorige week vrijdag vierde hij zijn 6e verjaardag. 
Evy en Romme zijn nu vast ook al aan het aftellen. Evy is 22 september jarig en Romme op 25 september.

Volgende week woensdag, 20 september, gaat de gymles niet door. Juf Carla is dan met de groepen 8 mee op kamp.

Verder zijn we nog op zoek naar een ouder die voor ons speelzand wil halen (bij een bouwmarkt) voor onze zandtafel. De kinderen zouden het geweldig vinden om er lekker mee te spelen.

En tot slot willen u allemaal bedanken voor de startgesprekken. Wij hebben ze als prettig ervaren.  Erg fijn! Mocht u ons later, op een ander moment, nog even willen spreken of als u vragen heeft over het een of ander, kom dan gerust naar ons toe. Dan kunnen we even een afspraak maken. Korte meldingen kunnen altijd even in de ochtend.  
Mocht u na schooltijd, in alle rust, in de klas de werkjes komen bekijken of samen willen kijken in de schriftjes, dan bent u altijd welkom. 

Maandag 4 september 2017

Groep 3A is van start gegaan!

Voor alle kinderen en ongetwijfeld ook voor alle ouders, is een start in groep 3 best erg spannend. Het jaar waarin de kinderen een heleboel nieuwe dingen zullen gaan leren.
Op de informatieavond hebben jullie kunnen zien en horen hoe dat allemaal gaat.
Wij kunnen het ons heel goed voorstellen wanneer er toch nog vragen naar boven komen borrelen.
Mocht dat zo zijn, kom dan alsjeblieft naar ons toe zodat we er antwoord op kunnen geven. Daar zijn wij voor.

In onze groep 3 zijn er 3 nieuwe kinderen welke van een andere school zijn gekomen. 2 Meiden en een jongen.
Het  gaat om Willemijn en Emily en Flip.
Flip is voor de zomervakantie al eens bij ons komen wennen in de klas maar nu hij echt in Gorinchem woont hoort hij ook echt bij onze klas.
Willemijn heeft een jaar in Engeland gewoond en is nu weer terug in Nederland. Ze spreekt daarom Engels én Nederlands!
Emily komt uit Duitsland en spreekt nu alleen nog Duits.

Voor alle 3 de kinderen welkom bij ons op school en WELKOM IN GROEP 3A!

Ook willen we Emily in de nieuwsbrief nog een keer feliciteren. Ze was 27 augustus jarig. GEFELICITEERD EMILY.
Morgan is nu al vast hard aan het aftellen want hij is de eerst volgende die jarig is. En wel op 7 september. Nog maar een paar nachtjes Morgan!

 

Januari 2018

23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

23 januari: Kennismakingsochtend kleuters (10.15-12.00 uur)

 

JAARKALENDER !