Groep 3B

juf Usha

6 november 2017

Hallo allemaal,

Wow, we zijn al bij kern 3 en het lezen komt goed op gang. Vooral samen lezen wordt heel goed gedaan. Knap hoor! De kinderen vinden het ook erg leuk om voor de klas te lezen. En ze durven het ook allemaal.

Rekenen is ook heel erg leuk. Er wordt gerekend met bus sommen, splitsen van getallen, ook hebben we hele en halve uren leren kijken op de klok en de geld sommen gaan ze beter begrijpen. Er worden al reken sommen gemaakt. De kinderen zien bij het schrijven ook hoe ze vorderen. Als ze terug bladeren in hun schriftje moeten ze erg lachen om hun schrijven. Ze zijn nu veel beter en netter aan het schrijven.

Met Engels zijn we bij thema “school”. Woordjes die aan bod komen zijn onder anderen : chair, desk, teacher, floor, door en de dagen van de week

Thema van Goed Gedaan( emotionele ontwikkeling) is grapje plagen, pesten

Een fijn weekend

 9 oktober 2017

Hallo allemaal,

Met rekenen zijn we bezig met splits sommen. De meeste hebben het nu wel door hoe je moet splitsen.

Kern 1 hebben we deze week afgerond. Er zijn weer wat letters bijgekomen. Ze hangen in de klas op het letterbord. En uiteraard zijn  er ook nieuwe woorden bijgekomen en die hangen ook  in de klas.

Het is prachtig om te zien hoe de kinderen ieder ochtend hun ouders trots laten zien wat ze al aan werkjes hebben gedaan. Leuk ouders, dat jullie ook echt de tijd nemen om de werkjes  te bekijken. Mocht u lang niet op school  zijn  geweest om de werkjes van uw kind te bekijken, geloof mij, het is zeer de moeite waard. Kom zeker langs!

Dinsdag was het Prinsjesdag. Uiteraard hebben we op het journaal even gekeken naar de troonrede. Ze vonden de Ridderzaal er prachtig uitzien. Xavie ging ook gelijk in een deftige houding zitten toen hij het volkslied hoorde en Maurice vond het erg leuk klinken. We hebben het ook gehad over de Eerste en Tweede Kamer en over de ministers. De kinderen hebben ook verteld wat ze later wilde worden. We hebben ook wat ministers in de klas aangewezen. Julia was minister van gezondheid, Robbin minister van financiën, Steijn was minister van justitie en Anniek was minister van verkeer. En er kwamen steeds meer ministers erbij……het was een  super leuk gesprek.

Het schrijven van de schrijfletters gaat steeds beter, vlotter en mooier.

Een fijn weekend

 

Januari 2018

23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

23 januari: Kennismakingsochtend kleuters (10.15-12.00 uur)

 

JAARKALENDER !