Groep 3B

juf Usha

Maandag 26 maart 2018

Hallo allemaal,

We zijn tijdens het rekenen blok 10 aan het afronden. De begrippen die aanbod kwamen zijn onder andere: getallen t/m 100, getallen tussen de tienvouden, tellen met de kralenketting, herhalen optellen en aftrekken tot en met de 10, optellen en aftrekken tot en met 20, wegen van verschillende dingen, meten van inhouden, hoeveel blokken kunnen er nog bij , van plaatje naar rekentaal . Met deze begrippen gaan we verder in blok 11.

Met Veilig Leren Lezen zijn we bij kern 9 . Deze begrippen/klanken komen aanbod: ooi, aai, oei, woorden die eindigen op ‘e’ als in bloemen. Voorvoegsel, be, ge, ver als in betaal.

We zijn ook gestart met geschiedenis. De methode heet Argus Clou. Bij de eerste les was de onderzoeksvraag: heeft opa ook een opa?

Bij Engels is het thema at the restaurant . Woorden die aan bod komen zijn onder andere spoon, fork, knife, plate, cup .

Graag wil ik alle ouders bedanken voor de fijne gesprekken bij de rapportavonden. Het is fijn om samen aan de ontwikkeling van jullie kinderen te werken. Bedankt!

Volgende week woensdag hebben we ons lenteontbijt. Donderdag is er een studiedag. En dan is het Paasweekend . Graag tot dinsdag . Fijne Pasen!

8 februari 2018

Hallo allemaal,

We zijn alweer begonnen met het tweede gedeelte van het schooljaar. Alle letters tot kern 6 staan op ons letterbord. We hebben dit feestelijk afgesloten met een letterfeestje en alle kinderen kregen een letter diploma, GEFELICITEERD! De maand januari was een leuke en drukke maand. We hadden de Nationale Voorleesdagen; mama’s, papa’s, opa’s en oma’s hebben bij ons in de klas voorgelezen. De kinderen vonden het erg leuk. De mama van Ravi kreeg thuis nog te horen dat ze alleen nog vergeten was om de plaatjes te laten zien……Leuk! Maar niet alleen de kinderen werden voorgelezen. Alle kinderen mochten ook voor de kleuters gaan voorlezen, bij hun broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje. Het was super spannend. Ik hoorde van de kleuterjuffen dat ze het heel goed hadden gedaan. En ik ben natuurlijk een trotse juf!

Met rekenen gaat het ook heel goed. De meeste kinderen kunnen de sommen tot tien al uit hun hoofd uitrekenen. En alle kinderen kunnen de erbij 1 en de erbij 2 sommen uit het hoofd oplossen. Ze hoeven hier niet zo lang meer over na te denken, knap hoor!

Ondertussen zijn ook de Cito toetsen taal en rekenen afgenomen.

Wij hebben op dit moment twee stagiaires in de groep. Op maandag is juf Esmé in de klas, zij doet de Pabo en op dinsdag hebben wij meester Stijn in de klas en hij leert voor onderwijsassistent. Na de voorjaarsvakantie hebben we voor een week een snuffelstagiaire en zij heet Demi.

Fijn weekend.

Juf Usha, groep 3b

 

14 december 2017

Hallo allemaal,

Wat zitten we in een heerlijke feestmaand. Sinterklaas en nu bijna kerst. Daarnaast hebben we ook een aantal jarigen: Xavi, Rens, Eva en Ravi. En ….Robbin heeft een broertje gekregen, Dean. GEFELICITEERD! We hebben ook al foto’s gezien en hij ziet er super schattig uit. We hebben een mooie hartjes slinger voor hem gemaakt.

Samen met de mama van Amina en de mama van Lana hebben we kerstkoekjes gebakken en hebben deze met z’n allen bij de kerstboom opgegeten terwijl de juf een kerstverhaal voor las. Dankjewel!

Daarnaast zijn we gezellig aan het werk. We zijn nu  blok 6 aan het afronden  en gaan starten in blok 7. Met taal zijn we kern 5 aan het afronden en gaan we beginnen aan kern 6. De letters die nu aan bod komen zijn g, au, ui, f, ei.  Ook gaan we deze letters leren schrijven.

Volgende week hebben we kerstviering. Lees het programma goed en hou vooral de tijden in de gaten.

Ik wens iedereen een fijne vakantie, een goed en veilig uiteinde en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Juf Usha

6 november 2017

Hallo allemaal,

Wow, we zijn al bij kern 3 en het lezen komt goed op gang. Vooral samen lezen wordt heel goed gedaan. Knap hoor! De kinderen vinden het ook erg leuk om voor de klas te lezen. En ze durven het ook allemaal.

Rekenen is ook heel erg leuk. Er wordt gerekend met bus sommen, splitsen van getallen, ook hebben we hele en halve uren leren kijken op de klok en de geld sommen gaan ze beter begrijpen. Er worden al reken sommen gemaakt. De kinderen zien bij het schrijven ook hoe ze vorderen. Als ze terug bladeren in hun schriftje moeten ze erg lachen om hun schrijven. Ze zijn nu veel beter en netter aan het schrijven.

Met Engels zijn we bij thema “school”. Woordjes die aan bod komen zijn onder anderen : chair, desk, teacher, floor, door en de dagen van de week

Thema van Goed Gedaan( emotionele ontwikkeling) is grapje plagen, pesten

Een fijn weekend

 9 oktober 2017

Hallo allemaal,

Met rekenen zijn we bezig met splits sommen. De meeste hebben het nu wel door hoe je moet splitsen.

Kern 1 hebben we deze week afgerond. Er zijn weer wat letters bijgekomen. Ze hangen in de klas op het letterbord. En uiteraard zijn  er ook nieuwe woorden bijgekomen en die hangen ook  in de klas.

Het is prachtig om te zien hoe de kinderen ieder ochtend hun ouders trots laten zien wat ze al aan werkjes hebben gedaan. Leuk ouders, dat jullie ook echt de tijd nemen om de werkjes  te bekijken. Mocht u lang niet op school  zijn  geweest om de werkjes van uw kind te bekijken, geloof mij, het is zeer de moeite waard. Kom zeker langs!

Dinsdag was het Prinsjesdag. Uiteraard hebben we op het journaal even gekeken naar de troonrede. Ze vonden de Ridderzaal er prachtig uitzien. Xavie ging ook gelijk in een deftige houding zitten toen hij het volkslied hoorde en Maurice vond het erg leuk klinken. We hebben het ook gehad over de Eerste en Tweede Kamer en over de ministers. De kinderen hebben ook verteld wat ze later wilde worden. We hebben ook wat ministers in de klas aangewezen. Julia was minister van gezondheid, Robbin minister van financiën, Steijn was minister van justitie en Anniek was minister van verkeer. En er kwamen steeds meer ministers erbij……het was een  super leuk gesprek.

Het schrijven van de schrijfletters gaat steeds beter, vlotter en mooier.

Een fijn weekend

 

april/mei 2018

17 en 18 april: centrale eindtoets

20 april: Koningsspelen

21 april t.m 6 mei: meivakantie

 

10 en 11 mei: Hemelvaart

14 en 16 mei: schoolfotograaf

16 mei: praktisch verkeersexamen (groepen 7 en 8)

21 mei: Pinksteren

 

JAARKALENDER !