Groep 4A

meester Tom

Maandag 22 januari 2018

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn weer voorbij gevlogen. Met rekenen zijn we begonnen met het maken van keersommen. We hebben geoefend met de tafel van 5 en gaan nu beginnen met het oefenen van de tafel van 3. Dit doen we nog op de tablet. Later gaan we ook de tafels oefenen voor ons tafeldiploma. Hierover later meer.

Met spelling hebben we nu ook geoefend met samengestelde woorden. Natuurlijk oefenen we ook de spellingsregels die we al kennen. Om te oefenen kunnen de kinderen BLOON gebruiken.

Op vrijdag krijgen we geregeld muziekles van juf Sabine. Heel leuk, want we leren hoe we ritme houden en maken kennis met een veel verschillende instrumenten.

Ook hebben we bijzondere, enge, grappige, originele monsterkoppen gekleid. Echt de moeite waard om eens te komen bekijken. Loop gerust eens langs bij groep 4a!

Maandag 11 december 2017

Het Sinterklaasfeest was erg gezellig! We zijn weer verwend! Dank u wel, Sinterklaas! Maar er is een tijd van komen en van gaan.

De Sint is weer op weg naar Spanje en dat betekent dat de kerst zijn intrede doet in de klas. Ook daar kijken we met ons allen erg naar uit. De boom staat inmiddels al, maar er missen nog kerstballen. We willen de boom daarom met de kinderen versieren en vragen of ieder kind van thuis misschien een bal of een andere versiering voor in de boom mee wil nemen. Helaas kunnen glazen ballen niet in de boom, omdat er soms nog weleens een bal uit komt vallen. Dat kan ook niet anders met zo veel kinderen in de klas die natuurlijk allemaal af en toe bij de boom willen komen kijken. Iedereen is natuurlijk welkom om onze boom te komen bewonderen. Op naar een gezellig kerstfeest!

Groeten van groep 4a.

PS: We hebben nog niet van alle ouders het formulier van de ouderbijdrage retour ontvangen. Zou u dit alsnog willen doen? Alvast bedankt!

Maandag 13 november 2017

Op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 november vinden de voortgangsgesprekken plaats. Uw kind heeft de uitnodiging hiervoor afgelopen maandag meegekregen. Wilt u ruilen? Dan kan dat onderling. Wilt u het wel even doorgeven, zodat we weten wie we op welk moment kunnen verwachten.

In de klas zijn we hard aan het werk en we zien elke dag weer stappen vooruit. Op het moment zijn we in de klas druk bezig met klokkijken. Het is best lastig, dus is het altijd fijn om dit ook thuis, in de auto, op straat of waar dan ook te oefenen.

Natuurlijk doen we ook andere dingen in de klas. Zo zijn we met Engelse les druk met het weer. We hebben dus goed kunnen merken dat het behoorlijk “cold”, “cloudy” en “rainy” is geworden de laatste dagen. Dit zorgt er ook voor dat het niet makkelijker wordt om op tijd op school te komen. We willen jullie echter wel vragen om er voor te zorgen dat we op tijd kunnen beginnen. Dit omdat we bijna iedere dag op met de hulp van leesmoeders en leesvaders, beginnen met lezen en omdat we daar maar een kwartiertje voor hebben, is het fijn om daar op tijd mee te beginnen. Alvast bedankt voor jullie hulp!

Maandag 18 september 2017

Het schooljaar is nog jong, maar we zijn al keihard aan het werk. Dit jaar werken we met tablets. We moesten er even aan wennen, maar we vinden het ook erg leuk. Rekenen, taal en spelling doen we met Snappet. Daarin behandelen we gewoon de onderwerpen die ook in de methode aan bod komen. Alleen de opdrachten maken we nu digitaal. Ze worden dus ook gelijk nagekeken en we kunnen ze daarna direct verbeteren. Op dit moment zijn we aan het oefenen met klokkijken en de getallenlijn. Met spelling leren we alle tweetekenklanken goed te schrijven. Met taal oefenen we met het maken van goede vraagzinnen. 

’s Morgens (behalve donderdag) beginnen we met lezen. Met hulp van leesmoeders kunnen we in kleine groepjes lekker aan de slag. Hartelijk bedankt voor jullie hulp!

Komende week gaan de groepen 8 op schoolkamp. Meester Tom gaat mee, daarom vervangt juf Annette. Zij is op woensdag, donderdag en vrijdag in de klas. 

Hartelijke groeten, 

Groep 4A

 

Januari 2018

23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

23 januari: Kennismakingsochtend kleuters (10.15-12.00 uur)

 

JAARKALENDER !