Groep 4B

juf Danielle Schr.

6 november 2017

Wat gaan de weken toch snel. De herfstvakantie is alweer geweest en we gaan alweer naar alle leuke en gezellige feestdagen toe. In de klas zijn we nog lekker met het thema herfst bezig. We hebben egeltjes gevouwen, webben geweven, eekhoorntjes gemaakt en nog veel meer. De knutselwerkjes kunt u bewonderen in de hal. Ze zijn erg mooi geworden.

Met rekenen zijn we bezig met klokkijken. Het leerdoel is dat kinderen de 5 minuten standen op een analoge klok kunnen aflezen. Dat is best wel lastig. In de klas hebben we gekeken naar het volgende instructiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=SbUvgnJ40jg Blijf thuis ook oefenen met de klokken.

Deze week heeft u ook een mail gehad met de individuelen inlog voor Bloon. In de klas zijn we nu met woorden die beginnen met sch en schr. Belangrijk is om het onderstaande stappenplan te volgen. Stap 2 en 5 zijn erg belangrijk en worden nog wel eens vergeten.

 

Stappen luisterwoord+:

  1. Zeg het woord.
  2. Waar gaat het om?
  3. Verdeel het woord. schr-oe-f
  4. Schrijf het woord op.
  5. Kijk het woord na.

Over 3 weken vinden de voortgangsgesprekken plaats. De kinderen krijgen pas in maart hun 1e rapport en om jullie tussentijds  op de hoogte te houden van de resultaten van uw kind zijn deze gesprekken ingepland. Uw kind heeft maandag de uitnodiging mee naar huis gekregen.

11 september 2017

De derde week na de zomervakantie is alweer voorbij. Buiten begint het steeds meer op herfst te lijken. Het gaat allemaal best snel…..

Het was allemaal wel even spannend in de eerste weken. Nieuwe juf, ander lokaal, nieuwe regels en natuurlijk dat we gaan werken met tablets (Snappet). Nou dat was in het begin wel even wennen. We maken rekenen, taal en spelling op de tablet. Bent u nog niet bekend met Snappet, dan kunt u dit filmpje bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=auXyAXq_O-Y&t=24s

Ook hebben we al geknutseld en getekend. De luchtballonnen vliegen in de hal. In de gang bij de klas kunt u de kinderen leren kennen. Daar hebben de kinderen opgeschreven wat ze leuk vinden en nog meer over zichzelf.

De eerste luizen controle hebben we ook gehad. Iedereen was schoon. Bedankt moeder van Renzo en Bastiën. Zij zullen een paar keer per jaar de hoofden controleren.

Ik heb nog maar 1 klassenouder, de vader van Bastiën. We zouden het fijn vinden als nog een klassenouder zich aanmeldt.

Januari 2018

23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

23 januari: Kennismakingsochtend kleuters (10.15-12.00 uur)

 

JAARKALENDER !