Groep 4B

juf Danielle Schr.

9 april 2018

Na het muziekproject zijn we nu begonnen met het thema lente. In de hal staan de kippen die we deze week hebben geknutseld.

Woensdag 11 april hebben we de tafel van 8 en donderdag 19 april hebben we de tafel van 3. Het begint op te schieten. We merken wel dat de kinderen het steeds moeilijker gaan vinden. Blijf oefenen.

Met spelling zijn we bezig met de eeuw, uw en ieuw woorden. Deze week hadden we woorden die eindigen op ch of cht. Ook hier merken we dat de kinderen de spellingsregels moeilijker beginnen te vinden.

Ook hebben we weer met de klassenvader de uitjes voor dit jaar besproken. Binnenkort krijgen jullie hier mee info over. Tipje van de sluier…..iets met dieren, hoge toren, zwemmende dieren.

26 maart 2018

Vorige week hadden de oudergesprekken. Ik wil alle ouders bedanken voor hun komst en de fijne gesprekken. Deze week mochten de ouders een kijkje in de klas nemen. Dit was erg gezellig en de kinderen hebben genoten.

In de klas zijn we bezig met het project muziek en dans. In de gang hangen de tekeningen van de koorknaapjes. We hebben zelf muziekinstrumenten gemaakt. De volgende dag hebben we met het orkest muziek gemaakt. Ook hebben we met boomwhackers het nummer Happy Birthday gespeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=CxfAtcmk7Gk

Ook zijn we nog steeds druk met de tafels. Volgende week staat de tafel van 4 op het programma. Op Snappet hadden we de tafel van 6. In de klas zijn we begonnen met kleine spelletjes om de tafels nog meer te oefenen. Er zitten ook spelletjes bij die u thuis heel makkelijk zelf kunt maken en doen met uw kind.

Volgende week woensdag hebben we het lente ontbijt en donderdag hebben we een studiedag. Daar hebben de kinderen een korte Paasvakantie. Geniet ervan!

22 februari 2018

Terwijl ik de nieuwsbrief aan het schrijven ben, is het de laatste dag voor de voorjaarsvakantie. De kinderen hebben de afgelopen hard gewerkt en de spanning is voorbij na alle CITO toetsen. Je merkt dat de kinderen toe zijn aan vakantie. Vandaag vier ik mijn verjaardag in de klas en dan vakantie.

In de klas hebben we de tafel van 2 gehad. Nog niet iedereen heeft deze tafel gehaald. We gaan deze na de vakantie inhalen. Je merkt dat het voor een aantal kinderen steeds moeilijker begint te worden. Blijf thuis ook oefenen, er is genoeg op het internet of aan apps te vinden voor tafelspelletjes.

Ook hebben we de derde week van het circuit gehad. Dit gaat ook steeds beter. Wel merk ik dat er nog steeds kinderen zijn die niet op tijd komen. Wilt u ervoor zorgen dat u op tijd bent? Het is zo vervelend dat als we al begonnen zijn, er nog kinderen te laat komen. Alvast bedankt!

Ik wens iedereen een fijne vakantie en we zien elkaar maandag 5 maart weer. Tot dan!

8 februari 2018

Wat een drukke weken zijn het weer: de ene toets na de andere toets. In de klas zijn we volop bezig met de CITO toetsen, methode toetsen, AVI/DMT en de tafel toetsen. Vrijdag 2 februari heeft iedereen de eerste toets van zijn/haar tafeldiploma gehaald. Afgelopen vrijdag hadden we de tafel van 10.

Ook zijn we begonnen met een circuit. Elke dag krijgen de kinderen voor 15 a 20 minuutjes een ander vak aangeboden. Ze hebben een keer rekenen, een blad schrijven, spelling (computer of werkblad) en twee keer lezen (eigen leesboek en een informatief boekje).

Afgelopen week ging het allemaal wat rommeliger, omdat het de eerste keer was, maar dat zal deze week al veel beter zijn. Ook merk ik dat een aantal kinderen niet op tijd op school is. Dit brengt ook onrust en kinderen krijgen hierdoor hun werk niet af. Het zou fijn zijn als alle kinderen op tijd zijn en we met de bel kunnen gaan beginnen. 

25 januari 2018

Wat gaat de tijd toch snel….. Volgende week gaan we beginnen met de eerste Cito’s. Met rekenen zijn we begonnen met de tafels en volgende week hebben we als de eerste tafel voor het tafeldiploma. Vorige week heeft iedereen een brief ontvangen met de informatie, boekje en een tafelposter om thuis ook te oefenen.

Met spelling hebben we de afgelopen week veel herhaald. Welke regels horen nu bij de woorden of zijn het woorden die je gewoon moet onthouden. Bij Bloon.nl staat blok 1 t/m 4 open, zodat de kinderen ook thuis kunnen oefenen.

Met schrijven zijn we begonnen in het nieuwe boekje. We hebben in het vorige boekje alle hoofdletters geleerd. Nu zijn we bezig met woorden en zinnen schrijven en dan nog kleiner. Als dat goed gaat mogen de kinderen als beloning met pen schrijven. Dat is nog best wel lastig, want dan moet het in een keer goed.

Ook hebben we volop geknutseld in de klas. De sneeuwpoppen staan alweer in de hal en nu zijn we bezig met iglo’s.

14 december 2017

Volgende week de laatste schoolweek van kalenderjaar 2017. Maar eerst hebben we op woensdag 20 december het kerstdiner en daarna een lampionnen optocht. In de klas zijn we al begonnen met het maken van lampionnen. En op donderdag 21 december gaan we naar de schaatsbaan en brengen we een bezoek aan de bibliotheek.

Met rekenen zijn we begonnen aan de eerste tafel en dat is de tafel van 5. Deze tafel moeten de kinderen leren voor de toets van blok 5. Volgend jaar krijgen de kinderen een brief mee wanneer we gaan starten met het tafeldiploma.

We hebben vorige week kerstkaarten gemaakt voor het Nationale Ouderenfonds in samen werking met PostNL. Op deze manier gaan we ouderen verrassen met een persoonlijke kerstkaart van de kinderen. De kaarten worden gestuurd naar eenzame ouderen.

30 november 2017

Bijna komt Sinterklaas naar het Merweplein. In de klas zijn we al liedjes aan het zingen, tekeningen en knutselwerkjes aan het maken. Afgelopen maandag mochten de kinderen hun schoen zetten en dinsdag had rommelpiet de schoenen weer gevuld. Ook was Piet weer aardig bezig geweest in de klas, want het was een aardige rommel. Gelukkig hebben de 26 opruimpietjes uit groep 4b alles weer opgeruimd. Dankjewel!

Met rekenen zijn we bezig met herhaald optellen. Dit is het begin van de tafels. Met spelling zijn we blok 3 aan het afronden. Hier hebben we het over woorden met sch/schr, nk/ng, s/z en v/f woorden. Engels hebben we het hoofdstuk Healthy afgerond. Het eerste boekje van Estafette M4 is bijna uit en schrijven eerste deel. Je merkt dat we al bijna al op de helft zijn van het schooljaar.

Vorige week zijn ook alle ouders langs geweest voor de gesprekken. Ik heb de gesprekken als zeer prettig ervaren en ik wil iedereen ook bedanken voor jullie komst.

6 november 2017

Wat gaan de weken toch snel. De herfstvakantie is alweer geweest en we gaan alweer naar alle leuke en gezellige feestdagen toe. In de klas zijn we nog lekker met het thema herfst bezig. We hebben egeltjes gevouwen, webben geweven, eekhoorntjes gemaakt en nog veel meer. De knutselwerkjes kunt u bewonderen in de hal. Ze zijn erg mooi geworden.

Met rekenen zijn we bezig met klokkijken. Het leerdoel is dat kinderen de 5 minuten standen op een analoge klok kunnen aflezen. Dat is best wel lastig. In de klas hebben we gekeken naar het volgende instructiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=SbUvgnJ40jg Blijf thuis ook oefenen met de klokken.

Deze week heeft u ook een mail gehad met de individuelen inlog voor Bloon. In de klas zijn we nu met woorden die beginnen met sch en schr. Belangrijk is om het onderstaande stappenplan te volgen. Stap 2 en 5 zijn erg belangrijk en worden nog wel eens vergeten.

 

Stappen luisterwoord+:

  1. Zeg het woord.
  2. Waar gaat het om?
  3. Verdeel het woord. schr-oe-f
  4. Schrijf het woord op.
  5. Kijk het woord na.

Over 3 weken vinden de voortgangsgesprekken plaats. De kinderen krijgen pas in maart hun 1e rapport en om jullie tussentijds  op de hoogte te houden van de resultaten van uw kind zijn deze gesprekken ingepland. Uw kind heeft maandag de uitnodiging mee naar huis gekregen.

11 september 2017

De derde week na de zomervakantie is alweer voorbij. Buiten begint het steeds meer op herfst te lijken. Het gaat allemaal best snel…..

Het was allemaal wel even spannend in de eerste weken. Nieuwe juf, ander lokaal, nieuwe regels en natuurlijk dat we gaan werken met tablets (Snappet). Nou dat was in het begin wel even wennen. We maken rekenen, taal en spelling op de tablet. Bent u nog niet bekend met Snappet, dan kunt u dit filmpje bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=auXyAXq_O-Y&t=24s

Ook hebben we al geknutseld en getekend. De luchtballonnen vliegen in de hal. In de gang bij de klas kunt u de kinderen leren kennen. Daar hebben de kinderen opgeschreven wat ze leuk vinden en nog meer over zichzelf.

De eerste luizen controle hebben we ook gehad. Iedereen was schoon. Bedankt moeder van Renzo en Bastiën. Zij zullen een paar keer per jaar de hoofden controleren.

Ik heb nog maar 1 klassenouder, de vader van Bastiën. We zouden het fijn vinden als nog een klassenouder zich aanmeldt.

april/mei 2018

17 en 18 april: centrale eindtoets

20 april: Koningsspelen

21 april t.m 6 mei: meivakantie

 

10 en 11 mei: Hemelvaart

14 en 16 mei: schoolfotograaf

16 mei: praktisch verkeersexamen (groepen 7 en 8)

21 mei: Pinksteren

 

JAARKALENDER !