Groep 6A

juf Marjan Br. en juf Iris

Maandag 11 december 2017

Hier weer een berichtje uit groep 6A! Afgelopen dinsdag hebben we een gezellige dag gehad. Wat waren er mooie surprises gemaakt, met daarbij leuke gedichten. Inmiddels is de klas al helemaal in kerststemming. Erg gezellig!

Naast alle gezelligheid van de decembermaand, werken we ook nog genoeg hoor..

Bij rekenen gaan we deze week aan blok 6 beginnen. Daarin gaan we verder met breuken, herhalen we vermenigvuldigen (met ombouwen, splitsen en rekenen met teveel) en gaan we aan de slag met cirkel- en staafgrafieken.

Bij spelling zijn we bezig met werkwoorden waarvan de ik-vorm op een d of t eindigt, gaan we leren hoe we woorden met meervoud op /s/ schrijven en herhalen we onder andere de categorieën ‘molen’ en ‘mollen’ (deze blijven moeilijk!).

Bij taal hebben we het gehad over hoe je de persoonsvorm kunt vinden in een zin en gaan we leren wat het voltooid deelwoord is. Ook gaan we onze woordenschat weer uitbreiden met nieuwe woorden.

Inmiddels heb ik alle voortgangsgesprekken gevoerd. Fijn u allemaal gesproken te hebben, bedankt!

We gaan er iets leuks van maken, de laatste twee weken van dit jaar!

Maandag 13 november 2017

Hier weer een stukje uit de groep! Na drie weken zijn we goed op weg met elkaar.

Bij rekenen zijn we in blok 4 bezig met cijferend optellen, hoofdrekenend vermenigvuldigen en delen en de inhoudsmaten liter, deciliter, centiliter en milliliter.

Bij spelling zijn we bezig met persoonsvormen in de tegenwoordige tijd waarvan de ik-vorm eindigt op een –d (raden), (weet)woorden met een /c/ die klinkt als /s/ of /k/ (circus) en herhalen we een aantal categorieën.

Bij taal zijn we bezig met tegenstellingen, voegwoorden en hoe je de betekenis van een woord kunt ontdekken.

Verder hebben we met zijn allen een planning gemaakt voor de boekbesprekingen. Vrijdag zijn de eerste twee kinderen aan de beurt, ik ben benieuwd hoor!

Afgelopen dinsdag was de opa- en omadag en kwamen veel opa’s en oma’s een kijkje in de klas nemen. Leuk om te zien, hoe blij de kinderen waren met hun komst. Het was een geslaagde ochtend!

Maandag 23 oktober 2017

De afgelopen periode is een rumoerige geweest voor groep 6a, maar wat hebben de kids zich hier goed doorheen geslagen! Naast de wisseling van leerkrachten was de lesstof ook niet altijd even gemakkelijk. We hebben een start gemaakt met kolomsgewijs optellen (beste ouders, wacht nog even met het cijferen zoals wij het vroeger hebben geleerd ;-) ). We zijn bezig met keer- en deelsommen op te lossen door de grotere getallen te splitsen en we hebben afgelopen week een pittige les gehad over coördinaten (ging wel) en de schaal omrekenen (lastig!). Ook met taal stonden er belangrijke zaken op het programma. Zo zijn we bezig geweest met de persoonsvorm, het onderwerp en gezegde, maar ook met aanwijzend en persoonlijk voornaamwoord. Best lastig voor sommigen, waar anderen hier gewoon doorheen racen. Dit is dan ook wel weer mooi om te zien. Zoals de kinderen omgaan met elkaars diversiteit, alsmede dat van de verschillende leerkrachten, is de andere kant dat wij dat ook moeten doen. 

Zoals bekend zit mijn tijd in deze groep er weer op. Mij wacht een andere uitdaging op een andere school. Ik heb hier heel veel zin in en kijk op een prettige manier terug op de afgelopen paar weken in deze groep. Ik wens iedereen veel succes (maar vooral ook plezier) in de aankomende tijd. 

Tot ziens,

Tim van Willigen

Maandag 4 september 2017

De afgelopen 2 weken hebben we regelmatig kennismakingsspelletjes gedaan. Dit was heel leuk om te doen. We beginnen elkaar al aardig te kennen. We zijn dus krachtig van start gegaan.

De eerste toets is ook opgegeven. De topotoets gaat over de Nederlandse provincies en de hoofdsteden. Deze kan ook geoefend worden op Topomania. Dit hebben we samen in de klas al een keer gedaan.

Dinsdagavond was de informatieavond. Iedereen bedankt voor jullie komst.

We zijn nog op zoek naar klassenmoeders, luizenmoeders en moeders/vaders die ons kunnen helpen met crea. Dit willen we op vrijdagmiddag gaan doen van 14.00 – 15.00 uur. We willen er mee starten na de herfstvakantie. We zullen de creamiddag houden om de 2 weken. Wie kan ons helpen?

Met rekenen zijn we de stof aan het herhalen van groep 5. Met spelling staan de categorieën ‘dertig’ en ‘heerlijk’ centraal.

Fijn weekend!

Groeten juf Marjan

 

 

 

Januari 2018

23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

23 januari: Kennismakingsochtend kleuters (10.15-12.00 uur)

 

JAARKALENDER !