Groep 7B

juf Elma en juf Anita

6 november 2017

Hallo allemaal,

Na een fijne herfstvakantie met prachtig (zomer!) weer, zijn we inmiddels al weer twee weken hard aan het werk! We hebben inmiddels al een aantal methodetoetsen afgerond en we zijn gestart met de boekbesprekingen, deze gaan erg goed! Er wordt hard gewerkt in groep 7b en we zijn trots op de werkhouding en zelfstandigheid van de kinderen!

Ook hebben we de eerste gastles van bureau 'Halt' gehad over jeugdcriminaliteit, dit vonden de kinderen erg interessant. In november krijgen we de overige twee lessen, uw kind neemt hierover dan weer een ouderbrief mee zodat u ook op de hoogte bent van wat er is besproken.

Vorige week woensdag hebben we een aantal VO scholen bezocht, goed en zinvol om alvast eens rond te kijken! Mocht u of uw kind nog naar andere 'doedagen' of 'open' dagen willen, kijkt u dan op de site van de desbetreffende scholen, daar vindt u meer informatie.

Op dinsdag 7 november is de opa en oma ochtend, het zou leuk zijn als er veel opa 's en/of oma 's komen kijken!  Voor nu een fijn weekend en tot de volgende keer!

9 oktober 2017

Hallo allemaal!

Nog een weekje, dan is het herfstvakantie. We hebben het verdiend! We werken hard. Waar we aan het begin van het schooljaar nog weleens tijd te kort hadden om een les af te krijgen, hebben we nu steeds vaker tijd over. Deze tijd besteden we nuttig door wat extra te oefenen bij een lastig onderwerp of juist de verdieping in te gaan.

 In blok 3 van rekenen staat het cijferend vermenigvuldigen centraal. Dit hebben we in blok 2 ook behandeld zult u zeggen. Klopt, maar nu gaat het over sommen als 85 x 37 = ….. En deze werken net iets anders.

 In blok 2 van spelling oefenen we veel met het vervoegen van werkwoorden, ook in de verleden tijd. Dat blijft een lastig verhaal. Gelukkig hebben in ons Spellingmaatje hele duidelijke schema’s waar precies in staat wat we moeten doen. We wisten al dat je de CH uit kan spreken als G. Nu leren we ook dat er woorden zijn waarbij de CH uitgesproken wordt als SJ! Denk maar aan het woord chocolade. De kinderen hebben weer een account van Bloon! De inlogcodes zijn voor bijna alle kinderen hetzelfde gebleven. Bij een enkeling is er wat veranderd. Het wachtwoord is uiteraard ook veranderd. De kaartjes met de gegevens zijn geprint, uitgeknipt, gelamineerd en uitgedeeld. Zoals u weet kunnen de kinderen ook thuis met Bloon aan de slag. De woordpakketten van de eerste 2 blokken zijn geopend.

Ook bij taal werken we in blok 2. In dit blok komen o.a. leren argumenteren, het voorvoegsel on-, verschillen tussen feiten en meningen herkennen, persoonlijke voornaamwoorden, bezittelijke voornaamwoorden een aanwijzende voornaamwoorden aan bod.

Geschiedenis behandeld de Tijd van jagers en boeren en de Tijd van Grieken en Romeinen. We ontdekken dat er veel verschillen zijn, maar ook meer overeenkomsten dan we dachten met de tijd van nu.

We zijn ook al een flink stuk op weg in het eerste boek van Estafette, onze technisch lezen methode. Dit boek gaat over gevoelens en hoe je ermee om kunt gaan. We oefenen met woordrijen lezen, rustig, maar ook op tempo. We bekijken welke leestekens er zijn en hoe we deze moeten gebruiken bij het (voor)lezen. We lezen ook langere stukken tekst, letten dan o.a. op intonatie, waar de nadruk  moet liggen en of we op de juiste plekken een rust nemen.

Het huidige blok van natuur gaat over spinnen…… of iedereen daar nu zo blij mee is?

Tekenen doen we gelukkig ook, we zijn bezig met de blauwe periode van Pablo Picasso. Hoe die periode eruit ziet? Vraag maar aan uw zoon of dochter!

Fijn weekend allemaal en alvast een fijne vakantie!

 

25 september 2017

Na een aantal weken hard werken hebben we al een aantal toetsen gehad. Voor sommige kinderen is het weer even wennen aan het leren van de toetsen en hoe je dat nu een beetje handig kunt doen. Ze hebben daarvoor deze week een A4tje met tips en adviezen gehad. Wellicht kunt u dit met u kind eens bekijken en samen uitvinden wat de beste manier is, dit is immers niet voor alle kinderen gelijk!

In de klas merken we dat de ' schoolreiskriebels' volop zijn werk doen, er worden plannen gesmeed voor welke attracties wel en welke juist niet... Als de weerberichten blijven zoals ze nu zijn gaan we het treffen met het weer!!

Inmiddels hebben we ook de eerste gastles van bureau Halt gehad. Heel zinvol en informatief, de kinderen hebben zeer enthousiast meegedaan. De volgende lessen zijn op 6 en 28 november, het zal dan gaan over ' groepsdruk' en 'online veiligheid'. De kinderen krijgen tegen die tijd weer een informatiebrief voor ouders mee.

Januari 2018

23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

23 januari: Kennismakingsochtend kleuters (10.15-12.00 uur)

 

JAARKALENDER !