Plusklas

juf Marianne

Maandag 22 januari 2018

We zijn in de plusklas begonnen met de 7 moderne wereldwonderen en de pyramide van Cheops, de enige die nog bestaat van de antieke wereldwonderen. De kinderen werken in tweetallen en moeten een presentatie maken die we in de hal zullen presenteren. De groepjes moesten een lootje trekken en dat wereldwonder gaan uitwerken in een werkstuk en presentatie.

Afgelopen donderdag hebben we een presentatie gehad over een VR-bril. Alle kinderen kwamen aan de beurt om de VR-bril uit te testen. Het was een wonderlijke ervaring en we kwamen tijd te kort. De kinderen vonden de informatie over de VR-bril reuze interressant. Dat zo’n bril ook in het ziekenhuis gebruikt kan worden!

Verder hebben we aan de plustaak en de staropdrachten gewerkt.

11 september 2017

De plusklas is vorige week ook weer van start gegaan. Doordat juf Marianne in de zomervakantie haar enkel gebroken heeft, kan zij nog niet (volledig) aan het werk. Zij zal zoveel mogelijk in de plusklas aanwezig zijn.

Daarom zal ik de komende periode werkzaam zijn in de plusgroep.

Mijn naam is Annette van Doorn en ik ben de afgelopen vijf jaar werkzaam geweest op De Driemaster in Hardinxveld-Giessendam. Ik wilde graag ook eens in de keuken van andere scholen kijken en daarom kreeg ik de mogelijkheid om dit schooljaar invalwerk te gaan doen. Toen juf Marianne uitviel, werd ik gevraagd voor de plusklas. Ik was direct enthousiast omdat ik het erg belangrijk vind dat alle kinderen op school worden uitgedaagd om veel te leren.

Wat gaan we doen in de groep? Nog niet alles ligt vast. Een aantal zaken wel; we gaan in ieder geval met de volgende onderwerpen aan de slag:

-          Leesbeleving

-          Grondwet, democratie en prinsjesdag

-          Het vervolg van de cursus ‘leren leren’

-          Werken aan begrijpend lezen (indien nodig)

-          Werken aan plustaken

-          Leren schaken

In verband met het laatste wil ik vragen of u, als u een schaakspel heeft dat mee naar school mag, dit mee wil geven aan uw kind. Als er (groot)ouders zijn die goed kunnen schaken, dan zou ik het leuk vinden als diegene een keer naar school komt om er iets over te vertellen of simultaan te schaken. Mijn talent ligt jammer genoeg niet op dit gebied. Om de regels van het schaken uit te leggen kijken we naar de film ‘Lang leve de koningin’.

Ook de overige projecten zijn nog niet bepaald. Er zijn genoeg ideeën! Sommige onderwerpen worden door ons als leerkrachten uitgekozen, maar er zullen ook projecten worden gedaan op voorspraak van en in overleg met de kinderen.

Juf Marianne en ik hebben er in ieder geval erg veel zin in!

 

 

Januari 2018

23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

23 januari: Kennismakingsochtend kleuters (10.15-12.00 uur)

 

JAARKALENDER !