Schoolinfo

Hartelijk welkom op de site van het Merweplein

 

De school voor veelzijdige ontwikkeling ! 

 

Op de website van het Merweplein krijgt u een indruk van onze prachtige school en tevens vindt u hier relevante documenten (schoolgids, jaarkalender, etc.) die zowel voor toekomstige ouder(s)/verzorger(s) als voor de huidige ouder(s)/verzorger(s) van belang zijn.

Wilt u als toekomstige ouder(s)/verzorger(s) een echte indruk van de school krijgen, dan kunt u natuurlijk het beste een afspraak maken voor een informatieve rondleiding om zo de school ‘in werking’ te zien en een nog beter beeld van onze school te krijgen !

Verder vindt u op onze website de nieuwsbrief met actuele informatie, foto’s en andere interessante zaken. Ook kunt u ons volgen via Facebook!

 

IKC Merweplein maatjesklas (filmpje)

 

Schooltijden voor schooljaar 2019-2020

Met ingang van schooljaar 2019-2020 gaat het Merweplein werken met een continurooster.

 

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Groep 1 t/m 4

8.30-14.45 uur

8.30-14.45 uur

8.30-12.30 uur

8.30-14.45 uur

8.30-12.00 uur

Groep 5 t/m 8

8.30-14.45 uur

8.30-14.45 uur

8.30-12.30 uur

8.30-14.45 uur

8.30-14.45 uur

In dit schema hebben we heel erg ons best gedaan om rekening te houden met de wensen die op de informatieavond zijn ingebracht o.a.:

-          Gelijke schooltijden op de woensdag

-          Kinderen eten tussen de middag in de klas en spelen een half uur buiten

-          We starten om 8.30 uur

 

Heeft u nog suggesties of tips voor onze website, dan vernemen wij die graag !

Met vriendelijke groet,

Namens het team,

Marion de Fijter en Melissa Groeneveld

Missie

• Uitgangspunt op het Merweplein is dat we streven naar maximale en veelzijdige ontwikkeling voor ieder kind, daarbij gebruik makend van zijn of haar talenten.
 

Visie 

Op welke wijze willen we hier vorm aan geven?
 
• Door de kinderen onderwijs bieden in veilig pedagogisch klimaat en het creëren van een open houding die gebaseerd is wederzijds respect.
• Door ons onderwijs in overleg met de verschillende partijen ( kind, ouder, leerkracht ) zo goed mogelijk af te stemmen en zo in de onderwijsbehoeften en talent ontwikkeling van uw kind(eren) te voorzien, binnen de mogelijkheden van onze school.
• Door kinderen medeverantwoordelijk te laten zijn en eigenaarschap te geven over hun leerproces.
• Door kwalitatief goed en uitdagend onderwijs te bieden.
• Door een doorgaande lijn van peuter tot puber te creëren.
• Door een professionele houding en werkwijze van het team.
 
In het schoolplan 2015-2019 staat de visie verder uitgewerkt. Deze is op te vragen bij de directie van de school.

Kennismaking

Wanneer u overweegt uw kind te plaatsen op het Merweplein, kunt u altijd een afspraak maken om op school te komen kijken. We geven u graag een rondleiding door het gebouw en staat open voor al uw vragen.
Wanneer u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, kunt u telefonisch contact opnemen (0183-681100) met:
Directeur Marion de Fijter
 

Open Huis

Ook organiseren wij jaarlijks een Open Huis.
Tijdens deze dag kunt u een kijkje nemen in de school en worden er rondleidingen gegeven. Daarnaast zijn er verschillende collega's beschikbaar om al u vragen te beantwoorden. Het Open Huis vindt dit schooljaar plaats op 18 maart 2020. Er is geen sprake van inschrijving, dus u kunt deze dag gewoon binnen komen lopen.
Wellicht kent u de school al en/of wilt u geen gebruik maken om een kijkje in de school te nemen en uw kind direct aanmelden.
 

Inschrijfformulier

Het inschrijfformulier voor nieuwe leerlingen kunt u hier openen, daarna printen en invullen. Dit formulier graag per post naar de school versturen. Wanneer wij uw kind hebben ingeschreven, ontvangt u per e-mail een bevestiging
Enige tijd later ontvangt u van ons een uitnodiging voor een kennismakingsochtend. Op deze ochtend kunnen de kinderen die in de daaropvolgende maanden 4 jaar worden, kennismaken met de leerkracht en alvast een kijkje nemen in de groep. 
Ook de ouders kunnen alvast kennismaken met elkaar en de leerkracht.
Voor uw kind 4 jaar wordt, mag het vijf dagdelen, komen spelen en alvast een beetje wennen.
 
De afspraken voor de wenmomenten kunnen als volgt worden gemaakt:
• Wordt uw kind vlak na de kennismakingsochtend 4 jaar, dan worden tijdens deze ochtend de afspraken gemaakt voor de wenochtenden.
• Wordt uw kind enkele maanden na de kennismakingsochtend 4 jaar, dan wordt u drie weken voor zijn/haar verjaardag gebeld om afspraken te maken over de vijf dagdelen om te komen wennen.
 
Voor de rust van de toekomstige leerlingen geven wij het advies, in de maanden december en juni/juli de kinderen niet te laten wennen of starten op school.
Om de nieuwe kleuters voor te bereiden op de basisschool krijgen ze voor ze op school komen een boekje. Hierin staat uitgelegd hoe een dag op school eruit ziet. Zo kunt u uw kind spelenderwijs een beetje voorbereiden op wat komen gaat.
 
Mocht u vragen hebben of (wederom) een kijkje willen nemen op onze school, dan kunt u altijd contact opnemen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Marion de Fijter en Melissa Groeneveld     
 
 
 
 
 
 

Opvang nodig? SKG heeft het!

Wij bieden peuteropvang, kinderopvang, buitenschoolse opvang en hebben ook een gastouderbureau. Voor meer informatie kijk op www.kinderopvanggorinchem.nl of neem contact met ons op en neem een kijkje op één van onze locaties.

T: 0183 - 660692  / E:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Overig

Na-school:
Voor na-schoolse activiteiten in Gorinchem kunt u informatie vinden op de website van na-school.nl